Bondscoaches tevreden met WK-zilver Nederland: “Gat was net te groot”
foto: Cor Vos
woensdag 22 september 2021 om 17:18

Bondscoaches tevreden met WK-zilver Nederland: “Gat was net te groot”

Bondscoaches Koos Moerenhout en Loes Gunnewijk kunnen leven met de zilveren medaille die Nederland hebben behaald op het WK Mixed Relay. De mannen werden ‘slechts’ zevende, waarna de vrouwen met een sterk slot een tweede plaats veiligstelden. Het verschil met het goud van Duitsland was uiteindelijk twaalf seconden. “Ik denk dat ze het super gedaan hebben”, aldus Gunnewijk bij de NOS.

“Op zich reden ze goed, naar behoren”, vat Moerenhout de prestatie van Jos van Emden, Bauke Mollema en Koen Bouwman samen. “We bleven aansluiting houden met de beste tijden, zodat we de dames zo goed mogelijk aan de start konden brengen. Technisch gezien liep het – op een paar kleine dingen na – wel goed. We zaten daar waar we moesten zitten. Andere landen hadden echt een strakke tijd bij de mannen, maar die leveren dik in bij de vrouwen. Zoals Italië.”

Volgens Gunnewijk mikten de zes Nederlandse deelnemers (met Ellen van Dijk, Annemiek van Vleuten en Riejanne Markus bij de vrouwen) zelf op een podiumplaats. “Ik denk daarom dat ze het super gedaan hebben. Ik zag dat we inliepen”, zegt ze over de prestatie van de vrouwen. “Maar helaas was het gat net te groot. Duitsland was sterker. De rit liep goed, ook technisch. De vermoeidheid kwam er wel in, maar iedereen reed op de limiet. Ze hebben er alles uitgehaald.”

In 2019 werd Nederland nog wereldkampioen op de Mixed Relay. Vorig jaar werd het gemengde onderdeel niet verreden op het WK in het coronajaar.

RIDE Magazine
12 Reacties
Sorteer op:
22 september 2021 17:44
Aanfluiting dit, kom gewoon met de beste of kom niet.
  22 september 2021 23:24
  Wie hadden ze dan moeten opstellen met al die geblesseerden?
  23 september 2021 07:57
  Inderdaad, beetje makkelijk blaten zonder verder te kijken dan de feiten. Bovendien is een zilveren medaille echt geen aanfluiting. Met andere woorden: ga ergens anders trollen.
22 september 2021 17:54
Mee eens. Geldt overigens ook voor andere landen. Een teken dat veel landen dit onderdeel (terecht) totaal niet serieus nemen. Anders stonden Wout en Remco wel aan de start bij de Belgen op een WK in hun thuisland.
  22 september 2021 23:35
  Wout en Remco in de plaats van Hermans en Lampaert, dat scheelt in het beste geval 20". Dan kwamen ze nog steeds meer dan 20" tekort voor het podium. Daarvoor ga je de ideale voorbereiding op de wegrit niet verstoren.
  Het probleem bij België ligt gewoon in de kwaliteit van het vrouwenpeloton. Dat ze hier toch de 3 beste Belgische vrouwen opstelden laat zien dat ze het wel serieus namen maar desondanks zijn ze ruim te licht bevonden om van een podium te kunnen dromen.
  22 september 2021 23:45
  De discipline heeft tijd nodig om te groeien. Ik vond het initieel ook maar niets, maar ik vind het enthousiasme er rond bij publiek maar vooral bij renners al een stuk groter dan twee jaar geleden.
  Het zal uiteraard altijd van ondergeschikt belang blijven tov de individuele wedstrijden , maar laat ons wel wezen, dat was bij het WK met merkenploegen ook het geval, en daar wilden steeds minder teams in investeren.
  23 september 2021 08:45
  @Cochise Je geeft nu een reactie terwijl je de uitslag al weet. Die 20 sec. waar je het over hebt kunnen kloppen maar dat weet je niet vooraf toch? Ik constateer dat veel landen, inclusief België op hun thuisWK, hun kat sturen en hun absolute toprenners niet aan de start laten komen. Dan is mijn conclusie dat dit onderdeel niet serieus genomen wordt en niet meer is dan een kermis-act.
22 september 2021 18:03
Koos kan ik vaak volgen maar hier praat hij onzin, de mannen bleven aansluiting houden met de beste tijden? Dat is niet waar, je wordt met de mannen zevende en dus was Goud eigenlijk al weg voordat de vrouwen konden beginnen. De mazzel was dat de Italiaanse dames veel matiger reden dan op het EK en daardoor heb je nog zilver.
  22 september 2021 18:13
  Als je kijkt naar de mannen die starten hebben ze het naar behoren gedaan?
  22 september 2021 18:33
  @Daniel: vind ik ook. Ik had eerlijk gezegd nog wel een grotere achterstand verwacht voor de dames.
  23 september 2021 07:48
  @Murcia eens, maar Koos wil natuurlijk de paar mannen die wél willen starten afvallen.
  23 september 2021 08:00
  Het gaat er ook niet om of de mannen 7e worden, maar om het tijdsverschil met de andere landen. Met Italië en Duitsland was het verschil wel groter, maar tov de andere landen viel dat wel mee.

Reacties zijn gesloten.