Bondscoach Moerenhout: “We hadden op meer gehoopt”

zondag 11 augustus 2019 om 17:28

Het is de Nederlandse mannenploeg niet gelukt om het EK in eigen land glansrijk af te sluiten. Bondscoach Koos Moerenhout zag dat zijn renners er vandaag niet in slaagden om de koers te controleren. “Ik denk dat het publiek een mooie koers heeft gezien. Zelf hadden we op meer gehoopt. Maar dat is er niet van gekomen”, stelt hij na afloop vast.

“We waren niet op het juiste moment op de juiste plaats”, vervolgt hij. “Dan rijd je hier heel snel achter de feiten aan. Al vrij snel in de wedstrijd verlies je het overwicht. Dat komt op een gegeven moment weer goed, maar kost ook veel energie. Vervolgens maken de Italianen een mooie move en rijden we helemaal achter de feiten aan. Dan zijn er uiteindelijk weinig landen die nog de power en de wil hebben om terug te komen.”

De oranjehemden zaten bij de beslissende slag te ver achteraan. “Iedereen wist waar het kon gebeuren. Dan kun je iet over een verrassing spreken. Maar we waren niet in positie.”

De achtervolging bleef zonder het gewenste resultaat. “De jongens hebben er alles aan gedaan om Dylan weer terug te krijgen. Het lukte niet om ernaar toe te rijden. Dat is gewoon balen”, geeft hij aan. “Het was hier gewoon heel lastig koersen. Ik denk dat je dat in alle categorieën ook terugziet. Overal zijn er sterke winnaars”, sluit hij af.

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

10 Reacties

assen 11 augustus 2019 om 17:46

Eerlijke en terechte reactie, eigen falen niet ontkennen.

Overigens, gisteren bij de vrouwen dacht ik WEER dat de Nederlanders een domme tactiek hanteerden, zoals vorig jaar. Toch, als je er wat beter over nadenkt dan kun je beargumenteren dat het een slimme tactiek was. Bij pech van Pieters, of als een andere ploeg het laatste stuk dicht, kun je als NL profiteren.

Dus van mij, deze keer, geen felle kritiek op de bondscoach. Ook niet echt op de NL ploeg, ze waren niet goed genoeg (op Van Baarle na)

Franco Ballerini 11 augustus 2019 om 18:04

Goede samenvatting. Ik ben het geheel met je eens.

debarreman 11 augustus 2019 om 20:35

De bondscoach bij de Dames is Loes Gunnewijk.

Retro Lex 11 augustus 2019 om 17:52

Zelfs geen top 10 plekkie. En dat in eigen land…

xistnc 11 augustus 2019 om 18:05

Twee man in de eerste waaier van 50. Daar is eigenlijk de boot al gemist.

deadelaar 11 augustus 2019 om 18:27

Dit is geen winnaar. Als je in eigen land niet wint, dan begin je met een keiharde baal-analyse …

Plaats ook nog steeds vraagtekens bij het selectiebeleid.

Ton van Wieringen 11 augustus 2019 om 18:51

Van woensdag t/m zaterdag prima resultaten van Team NL. Daar hadden de profs een voorbeeld aan moeten nemen. Tegenvaller voor eigen publiek. Waarom sprint Dylan Groenewegen niet voor plaats 4? Doet Lorena Wiebes toch ook. De vrouwen gaven de mannen (weer) fietsles.

greeny 11 augustus 2019 om 19:03

ik stel voor dat moerenhout mvdp met eigen omkadering en gewenste selectie naar yorkshire stuurt en zelf lekker thuis op de bank kijkt

VerstandOpNul 11 augustus 2019 om 20:09

Koos heeft groot gelijk.. Dat hele EK is een veredelde kermiskoers!

skylimit 11 augustus 2019 om 21:52

Je rijdt in eigen land, kent het parkoers, de weersomstandigheden, maar je zit met slechts 2 man in de eerste waaier. Dan ben je ook lekker alert aan de koers begonnen!!

Headlines

Materiaalzone

Populair