Bondscoach De Knegt mist Overijse met enkelbreuk, maar hoopt wel WK te halen
© Cor Vos
Nico Dick
dinsdag 19 januari 2021 om 14:33

Bondscoach De Knegt mist Overijse met enkelbreuk, maar hoopt wel WK te halen

Vervelend nieuws voor Gerben de Knegt. De Nederlandse veldritcoach brak zijn enkel na een val van het dak. Hij mist daardoor de wereldbekermanche van Overijse van zondag. De Knegt hoopt wel het WK in Oostende te halen.

“Onlangs heb ik heel stom mijn enkel gebroken na een val van het dak”, vertelt De Knegt aan WielerFlits. “Ik ben inmiddels geopereerd en er zit het nodige metaal in. Overijse ga ik niet halen, maar ik zal er wel alles aan doen om tijdig klaar te geraken voor het WK in Oostende van volgende week.”

Zondag wordt in Overijse de slotmanche van de Wereldbeker afgewerkt. Daarna gaat de focus naar het wereldkampioenschap, waar met de beloften  en elite mannen en vrouwen vier wedstrijden op het programma staan. De Nederlandse selecties voor Oostende worden pas volgende maandag vrijgegeven.

Kort verblijf
Door de geldende maatregelen rond Covid-19 zal de Nederlandse selectie trouwens laat naar de Belgische kust afreizen, om het verblijf tot een minimum te beperken. De renners die op zondag aan de bak moeten (vrouwen U23 en mannen elite) worden zelfs pas zaterdag in Oostende verwacht.

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
19 januari 2021 14:53
Ach de rol van bondscoach in het veldrijden is na het selecteren ook wel gedaan. Je hebt geen begeleiding tijdens de race en kunt geen hele tactische plannen uitstippelen.
    19 januari 2021 19:54
    Het enige wat hij daar waarschijnlijk doet is in de weg lopen.
19 januari 2021 15:41
tja als coach moet je dan ook met beide voeten op de grond blijven staan. Het hogerop zoeken heeft soms zijn nadelen

Reacties zijn gesloten.