Bondscoach De Bie betuigt spijt na uitspraak over Loes Sels
foto: Marcel Koch
dinsdag 17 januari 2017 om 20:21

Bondscoach De Bie betuigt spijt na uitspraak over Loes Sels

Rudy De Bie heeft zijn excuses aangeboden aan veldrijdster Loes Sels. De Belgische bondscoach noemde haar een ‘hobbycrosser’ en vroeg zich openlijk af of ze daarom wel ‘aanspraak zou mogen maken op een onkostenvergoeding om naar dat WK te gaan’. Sels reageerde emotioneel en noemde de uitingen van De Bie ‘Heel erg triestig, compleet respectloos‘.

De Bie presenteerde vandaag de selecties voor het wereldkampioenschap in het Luxemburgse Bieles, met Loes Sels in de vrouwenselectie. De 31-jarige veldrijdster werd uitgelicht door De Bie, die spijt heeft van wat hij gezegd heeft. “Ik wil mij verontschuldigen voor die ongelukkige uitspraak. Vooral bij Loes, maar ook bij alle andere dames die op eenzelfde manier en naar best vermogen hun sport beoefenen”, tekent Sporza op uit de mond van De Bie.

‘Mijn uitspraak was heel dom’
“Ik heb daar enorm veel respect voor. Zelf heb ik ook jarenlang geknokt en weet ik hoe hard zij hun best doen. En zowel ik als de federatie willen die meisjes blijven ondersteunen. Mijn uitspraak was heel dom. Ik heb het er bijzonderlijk moeilijk mee. Alle polemiek die er rond ontstaan is, raakt me enorm hard”, aldus De Bie.

Het WK veldrijden in Bieles staat op zondag 29 januari op het programma.

 
26 Reacties
Sorteer op:
17 januari 2017
Tijd om met pensioen te gaan Rudy.
17 januari 2017
@Rudy de Bie: die meisjes semi profs bij vrouwen. Anders moet je straks weer sorry zeggen. Wuyts doet het ook altijd bij het commentaar; hij zal het vast goed bedoelen, maar elke keer heeft hij weer over 'Vosje'.
17 januari 2017
Quote:
die meisjes
Die term is eigenlijk al verkeerd mijns inziens. Verder vind ik dat Loes het ook wel wat emotioneel opvat.
17 januari 2017
Meer doen dan spijt betuigen kan hij niet... maar waarom heeft hij de uitspraak in eerste instantie gedaan? Wat gaf de doorslag om dit de wereld in te slingeren?
17 januari 2017
Het veldrijden blinkt de laatste tijd uit in moddergooien. Zal wel deel uitmaken van de sport.
17 januari 2017
Een sterke voorzitter van de wielerbond stuurt deze man meteen weg. Genoeg goede coaches binnen België die hem op interimbasis kunnen opvolgen voor eind januari (Albert, Nijs, noem maar op)
17 januari 2017
De sport is wel in de publiciteit de laatste weken!
17 januari 2017
Heeft hij spijt van de uitspraak omdat hij zich oprecht rot voor "die meisjes" voelt, of heeft hij spijt omdat hij zichzelf voor lul heeft gezet?
17 januari 2017
Hij heeft spijt dat er zoveel over gesproken wordt! Hij heeft geen spijt van zijn uitspraak!
17 januari 2017
Het gaat bij de beoordeling van zoiets voor mij om de vraag of het een eenmalige misser/vergissing is of om een patroon gaat. Het eerste is te vergeven, het tweede minder.
17 januari 2017
Is dit een truc van de Belgen? Om de druk van deze Loes Sels van de schouders af te schuiven? ;)
17 januari 2017
@Verweggistan: Paul Herygers is nog een stuk erger wat dat betreft. Wuijts riep 'm zondag zelfs even tot de orde toen 'ie het over "die mountainbikegrieten" had.
17 januari 2017
De Bie is een echte contentgenerator hier ook al twee weinig subtiele uitspraken over Vermeersch en "Buitenlanders". Nog twee weken polemieken en dan kunnen we echt los.
17 januari 2017
@Thijs E: Hij bedoelt dat Vermeersch geen fijne jongen is om mee in een groepje te rijden als tegenstander, niet dat hij een klootzak is.
17 januari 2017
De opmaat naar ' exit Rudy ' ? Wat een onnozele uitspraak van iemand in deze positie.
17 januari 2017
@lorenzvdg dat snap ik, maar een beetje snuggere en communicatief vaardige coach zegt niet dat hij iemand selecteert om snel te starten en dan in de weg te rijden.
17 januari 2017
Is het ook niet vreemd om de Bie zich over de dames te laten ontfermen? Als je dagelijks met mannen-topsport bezig bent kan ik me best voorstellen dat je af en toe vrij droevig word van die dames.
18 januari 2017
@Skedel, moet je dan een bondscoach betalen om enkel de dames in het veldrijden te doen? Dat lijkt mij pas mismanagement.
18 januari 2017
@F e r o x Dat kan ook gewoon een hobby-coach zijn;), maar het lijkt mij in ieder geval niet handig om de bondscoach te vermoeien met het niveau bij de dames.
18 januari 2017
Moralistisch gedoe hier. De verschillen in kijkcijfers tussen vrouwen en mannensport zijn enorm en tenzij hier toevallig alle vrouwensport liefhebbers zitten is dit gewoon populair doen.
18 januari 2017
@McMulenga. Lijkt me duidelijk. Hij heeft geen spijt van zijn uitspraak om wat hij gezegd heeft, maar om de reacties die eruit volgden. Deze meneer zo snel.mogelijk uit de sport verbannen
18 januari 2017
Je zou om minder een motortje in je frame laten monteren.....
18 januari 2017
Misschien kunnen de Vlamingen hier aangeven of de term 'meisjes' in Vlaanderen dezelfde lading heeft als de toch wat negatieve denigrerende lading hier in Nederland?
18 januari 2017
@Spartacus Wat een quatsch, er word ook zovaak over jongens gesproken. Naast het feit dat er niets negatiefs mee gezegd word..
18 januari 2017
De Bie heeft in se wel gelijk, maar de uitspraak komt niet erg slim over. Als er niet genoeg profs zijn, moet je als bond(scoach) een standpunt innemen: ofwel zeg je daar eindigt het, ofwel ga je vissen in de vijver van de semi-profs en daar niet te veel woorden aan vuil maken. Maar om daar reacties aan te koppelen zoals 'uit de sport bannen' en 'exit Rudy' en dat op basis van één uitspraak. Alsjeblieft zeg, iedereen maakt fouten in zijn of haar beroep. Maar blijkbaar zijn mensen toch stoutmoedig achter het computerscherm.

Reacties zijn gesloten.