Bol het beste in eerste rit Bretagne

maandag 26 april 2010 om 11:02

Op het kanaaleiland Jersey heeft Jetse Bol de openingsetappe van de Tour de Bretagne naar zijn hand gezet. Hij won na 150 kilometer de sprint van een kopgroep van tien man en is ook de eerste leider. Achter hem finishten Arkimec Arguelyes en Niels Brouzes.

Bol was alert toen een groep van zes vluchters met ploeggenoot Joeri Adams was teruggepakt. Een nieuwe aanval van zes volgde en daar maakte Bol deel van uit. Later kwamen daar nog eens elf man bij. Toen een hergroepering toch dichtbij kwam, gingen er weer tien man weg met daarbij ook Bol. Hij bleek uiteindelijk de snelste sprinter.

De jonge Raborenner moest liefst zes keer het podium in Jersey beklimmen. Hij leidt het algemeen klassement, het jongerenklassement, het puntenklassement, het combinatieklassement en het tussensprintklassement. Alleen het bergklassement is niet in Bols bezit.

Maandag wacht de 20-jarige Nederlander een 10,2 kilometer lange tijdrit over een lastig parkoers op hetzelfde kanaaleiland. Ploegleider Van Dongen heeft er vertrouwen in: “We hebben het parcours van de tijdrit verkend en het ligt Jetse zeker. We gaan er van uit dat hij zijn trui moet kunnen verdedigen”, vertelt hij Rabosport.

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair