Bol baalt behoorlijk van Vuelta-verlies

Door , donderdag 13 september 2018 om 21:20
Bol baalt behoorlijk van Vuelta-verlies

Jetse Bol - foto: Luis Ángel Gómez

Jetse Bol werd na afloop van de achttiende etappe op het podium gehuldigd als meest strijdlustigste renner van de dag. Mooi, maar de Noord-Hollander denkt daar anders over. Voor de camera van In Het Wiel druipt de teleurstelling van zijn gezicht. Bol was de enige van drie vroege vluchters die niet meesprintte om de zege. “Een klote dag”, stelt hij vast.


De renner van Burgos-BH was samen op pad met latere ritwinnaars Jelle Wallays en Sven Erik Bystrøm uit Noorwegen. Op voorhand wist Bol dat er kansen voor de vluchters waren. “Je probeert het zo slim mogelijk te spelen. En dat is twee van de drie gelukt”, is hij hard voor zichzelf. “Het moet nog eventjes bezinken. Of een contract voor volgend jaar door mijn hoofd gaat? Er gaat van alles door mijn hoofd. Maar dat kun je niet meer veranderen”, zucht de Noord-Hollander.

Uiteindelijk moest onze 29-jarige landgenoot op zeven kilometer voor het einde passen na een versnelling van Wallays. Bol gaf aan veel hinder te ondervinden van een steek in zijn zij, die hij tijdens de etappe kreeg. “Door een wesp, of iets. Daardoor had ik veel pijn. Ik ben nog naar de dokter geweest, maar die kon er niets aan doen.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

Scott Sunderland 13 september 2018 om 21:47

Jammer natuurlijk. Goed geprobeerd. Een insectensteek onderweg is echt enorm pech hoor.

Tot nu toe een wat fletse Vuelta voor Bol wel. Minder gezien in aanvallen. Hopelijk mag hij ook volgend jaar bij deze ploeg blijven. Dat gun ik hem wel.

Titaantje 13 september 2018 om 22:16

Tsja, de benen dit jaar zijn duidelijk niet zo goed als vorig jaar. En dan de pech van een insectensteek, dat is zonde. Hij heeft zich vandaag op zich wel in de kijker gereden, maar bij die twee anderen blijven had wel wat meer aanzien gegeven.
Gun hem zeker om in het profpeloton te kunnen blijven, dat niveau heeft hij gewoon.

Arry1337 13 september 2018 om 22:34

Vergeet ook niet dat hij misschien wel de slechtste voorbereiding heeft gehad op deze Vuelta van iedereen. Amper wedstrijden kunnen rijden op niveau met Manzana Postobon, en dan een paar maanden voor de start van een grote ronde een switch maken van team en begeleiding om vervolgens een zware inspanning te moeten leveren op een vlak parcours (voor hem niet ideaal) aan het eind van een grote ronde.
Wanneer je kijkt naar de professionaliteit van een Sky met hun marginal gains kun je niet ontkennen dat dit geen invloed zal hebben gehad op het niveau van Jetse nu. Was hij toendertijd maar bij Belkin gebleven :/

SolitaryShell 13 september 2018 om 23:06

Daar mocht hij niet blijven hè.

Scott Sunderland 13 september 2018 om 23:37

Klopt natuurlijk wat betreft de voorbereiding van Bol op de de Vuelta. Hopelijk snapt zijn nieuwe ploeg dit ook en geeft men hem een plekje voor volgend jaar om dit te laten zien.

Hij moest vertrekken bij Belkin ja. Sinds hij daarna is gaan afvallen en serieuzer trainen rijdt hij ook beter, las ik eens.

Polleke 13 september 2018 om 23:04

De gains zijn wel heel marginal bij Sky in deze Vuelta…

Sagan=hulk 14 september 2018 om 00:01

In een flits las ik ‘Bolt’ ipv Bol. Hoewel Jetse een verdienstelijk renner is, zal hij nooit een Bolt worden. Denk dat het voor Bol belangrijk is om eens aan zelfreflectie te doen. Hij haalt een oerdegelijk niveau, maar is geen topper. Waarom dan niet gaan knechten? Sunweb zou hem goed kunnen gebruiken. Afhankelijk van z’n programma kan hij knechten voor zowel Dumoulin als Matthews.

Vincent Lacressonniere 14 september 2018 om 00:31

Jetse stond vorig jaar ineens heel erg scherp. Scherper dan iedereen hem ooit had zien staan. Hij had het licht gezien en was eindelijk gaan leven voor zijn sport. Hij reed de pannen van het dak en de klinkers uit de straat.

MDKIDW 14 september 2018 om 01:41

Ja dat kwam door de gecrowdsourcde hoogte stage

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.