fbpx

Boels Rental stopt na 2020 ook als hoofdsponsor Boels Ladies Tour

zondag 6 oktober 2019 om 18:13
Boels Rental stopt na 2020 ook als hoofdsponsor Boels Ladies Tour

foto: Cor Vos

Boels Rental stopt na 2020 als hoofdsponsor van de Boels Ladies Tour. Het Nederlandse verhuurbedrijf van machines en gereedschappen maakte vorige week al bekend te stoppen als hoofdsponsor van de gelijknamige vrouwenploeg Boels-Dolmans Cycling Team.

“Op korte termijn zijn er geen veranderingen, er is een overeenkomst tot en met de editie van 2020, vanaf 2021 zullen we opzoek moeten naar een nieuwe naam en hoofdsponsor”, heeft wedstrijdorganisator Thijs Rondhuis laten weten aan Reporter Radio.

“De Ladies Tour is de enige meerdaagse WorldTour-koers voor vrouwen in Nederland, België, Duitsland en Luxemburg. We zijn in veertien landen uitgezonden en er was een ruime samenvatting te zien op de NOS.”

Boels Rental zelf laat in een reactie weten te stoppen met alle wieler-gerelateerde sponsoring na 2020. “De bedrijfsdoelstellingen die wij gesteld hadden met betrekking tot sponsoring, zijn meer dan behaald. Boels Rental heeft flink aan naamsbekendheid gewonnen.”

Bij die ploeg staan onder meer Anna van der Breggen, Chantal Blaak, Amy Pieters en Jolien D’Hoore onder contract. Ook cosponsor Dolmans heeft aangekondigd te stoppen als sponsor van de ploeg.

Dit artikel delen:

5 Reacties

freirefreire 6 oktober 2019 om 23:00

Het heeft iets contra-intuïtiefs. Je werkt je jarenlang het snot voor de ogen voor zo’n sponsor. Zowel de dames als ook de organisatoren van de koers doen alles om ervoor te zorgen dat die sponsoren tevreden zijn en meer naamsbekendheid krijgen. Maar als dat dan na hard werken lukt, dan worden ze beloond met de mededeling dat de doelstellingen bereikt zijn en dat ze op zoek kunnen naar een nieuwe sponsor.

Ik weet wel dat het genuanceerder is dan dat, maar het blijft een bijzonder systeem.

Guushovd 7 oktober 2019 om 14:50

Ehhh, daar worden ze toch al die jaren ook voor betaald? Maar ik snap het gevoel, ik had het ook bij Rabobank toen ze stopten. Maar dat kwam vooral door de manier waarop. Het wassen van de handen in onschuld laat maar zeggen.

Cyclinglife 6 oktober 2019 om 23:21

Het feit dat de NOS al de moeite nam om het uit te zenden. Moet wel het grootste compliment zijn dat ze konden krijgen. De NOS zendt zat wielerevenementen niet eens uit om welke reden dan ook. Dat ze dit wel de moeite vonden, bewijst wel hoeveel deze ronde voor het vrouwen wielrennen betekend (heeft). Hopelijk vinden ze een sponsor die het overneemt en laat zien dat wat boels bereikt heeft, enkel kinderspel was en dat ze veel zijn mis gelopen door de stekker eruit te trekken.

xistnc 6 oktober 2019 om 23:25

Dus in plaats van Boels te bedanken voor al die jaren dat ze geïnvesteerd hebben in het dameswielrennen, krijgen ze een trap na?

willem hofstede 7 oktober 2019 om 09:09

Mee eens xistnc. Snap niet dat men sponsers die stoppen en jarenlang geld gestoken hebben in een project zo behandelen.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.