Boels-Dolmans trekt met toppers naar Amstel Gold Race

Boels-Dolmans trekt met toppers naar Amstel Gold Race

foto: Orange Pictures

donderdag 12 april 2018 om 14:36

Anna van der Breggen weet wie komende zondag haar ploeggenoten zijn in haar jacht op titelprolongatie in de Amstel Gold Race. Lizzie Deignan werd vorig jaar tweede, maar dit jaar is ze niet van de partij wegens zwangerschap. “We zullen haar zeker missen”, vindt de olympisch kampioene. “Maar als je ziet hoe we het op dit moment doen, dan denk ik dat het helemaal gaat goedkomen.”

Voor Van der Breggen is het een heel speciale week. Niet alleen in de Amstel verdedigt ze haar titel, ook tijdens de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik start ze met het rugnummer één. “Ik kijk enorm uit naar komende week”, vertelt ze op het digitale thuis. “Ik vind het allemaal echt prachtige koersen, of ik nu win of niet. Je kunt nog steeds van bepaalde koersen houden en ze leuk vinden om te doen, ook als je niet wint. Zolang het goed gaat, ben ik blij. Dan zien we wel hoe de koers zelf verloopt.”

Twee weken geleden was de 28-jarige Zwolse veelwinnaar ook al primus in de Ronde van Vlaanderen. Naast Van der Breggen, maken ook wereldkampioene Chantal Blaak en WorldTour-leidster Amy Pieters deel uit van de selectie die teammanager Danny Stam samenstelde.

Selectie flag-nl Boels-Dolmans voor de flag-nl Amstel Gold Race 2018
flag-nl Chantal Blaak
flag-nl Anna van der Breggen
flag-nl Jip van den Bos
flag-ca Karol-Ann Canuel
flag-us Megan Guarnier
flag-nl Amy Pieters

Dit artikel delen:

Net binnen

Populair

Materiaalzone