Boels-Dolmans geïnteresseerd in rensters Rabobank-Liv

Boels-Dolmans geïnteresseerd in rensters Rabobank-Liv

foto: Boels-Dolmans

woensdag 30 maart 2016 om 14:28

Boels-Dolmans toont openlijk interesse in rensters van Rabobank-Liv. Bij de vrouwenploeg van Rabobank zijn ze nog altijd op zoek naar een nieuwe geldschieter voor volgend jaar. Mocht de ploeg stoppen dan kunnen een aantal rensters rekenen op interesse van Boels-Dolmans, de ploeg van manager  Danny Stam.

Sponsoren willen beste team ter wereld
Afgelopen week maken hoofdsponsoren Boels en Dolmans bekend dat zij tot en met 2018 aan de ploeg van Stam verbonden blijven. De recente prestaties hebben de onderhandelingen in een stroomversnelling gebracht, waarna beide sponsoren uitspraken dat zij willen groeien tot de beste vrouwenploeg van de wereld. Met Lizzie Armitstead hebben ze de huidige wereldkampioene al in de ploeg, maar Stam kijkt al met een schuin oog naar de situatie rondom Rabobank-Liv. “Ik denk dat het simpel is. Als je twee Nederlandse hoofdsponsors hebt, dan ben je op zoek naar de beste Nederlandse renster van het moment. Ik denk dat Boels-Dolmans al twee of drie hele goede Nederlandse rensters heeft, maar dat er ook een aantal bij Rabobank-Liv rijden. Ik denk dat jullie zelf wel in kunnen vullen wie wij op het oog hebben.” De namen van Marianne Vos, Anna van der Breggen en Lucinda Brand vallen vervolgens. “Daar zitten enkele interessante namen tussen”, laat Stam vervolgens de kerk in het midden van het dorp staan.

Goede seizoenstart is geen totale verrassing
Het is Boels-Dolmans wat de klok slaat in de eerste wedstrijden van het vrouwenseizoen. Met Strade Bianche (Armitstead), de Ronde van Drenthe (Chantal Blaak), Trofeo Alfredo Binda (wederom Armitstead) en Gent-Wevelgem (opnieuw Blaak) scoort het Nederlandse team van Danny Stam vier op vier in de nieuwe Women’s WorldTour. “Verrast is een groot woord”, zegt hij in WielerFlits Live #10 over de nieuwe zege van Blaak afgelopen zondag. “Ik weet dat de ploeg er goed voor staat, dus weet je ook dat er de kans is dat ze winnen. […] Vorig jaar boekten we ook al 26 zeges, dus het is niet zo dat het uit de lucht komt vallen. Maar dat het het seizoen zó voortvarend begint, hadden wij ook niet verwacht.”

Wil je niets missen? Abonneer je dan direct op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

6 Reacties

petoi 30 maart 2016 om 14:36

Boels wilt die rensters wel heel graag als ze het bij elk gepaste moment blijven roepen. Zou trouwens een zeer slechte zaak zijn als de Rabo en Boels ploeg bij elkaar 1 superteam vormen dan kan je met een dobbelsteen gooien om te bepalen wie er gaat winnen die dag.

Zou trouwens ook zo maar zijn dat Armitstead dit jaar daar vertrekt naar Wiggle wat de verhoudingen weer geheel anders maakt.

0
koos1 30 maart 2016 om 14:43

Het is op de eerste plaats te hopen dar Rabobank een nieuwe sponsor vind. Mochten de top rensters naar Boels-Dolmans gaan, dan wordt dit inderdaad wel een ‘superploeg’, die alles kan winnen en heersen.

0
Chrono 30 maart 2016 om 15:07

Thalita samen met zusje Demi zal ook tot de opties behoren dan?

0
petoi 30 maart 2016 om 15:19

Zusje rijdt al bij Boels en als Boels veel rensters gaat halen en kan kiezen wie ze laten gaan dan is Demi denk ik een kind van de rekening.

0
sooike 30 maart 2016 om 17:56

Voor mij mag het. Wat is er mis met een “superploeg” ? Er is uit het buitenland genoeg concurrentie en bovendien moeten de vrouwen dan maar de vaandeldragers van het Nederlandse wielrennen worden in plaats van de mannen.

0
Spinergy 31 maart 2016 om 13:29

ik zou zelf voor een ploeg met PFP, Marion Rousse en Jolanda Neff opteren..

0

Headlines

Populair

Materiaalzone