Chris Froome, Wout Poels, Michael Goolaerts, Sam Bennett, Jan Janssen

Door Nick Doup, maandag 11 juni 2018 om 20:00

foto: LaPresse

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat onze site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder andere over Chris Froome en Wout Poels, Jan Janssen, Sam Bennett en Michael Goolaerts. 


Froome weet waar Wout is

Chris Froome zit ruim twee weken na de Giro d’Italia weer op de fiets. De winnaar van La Corsa Rosa is zich aan het voorbereiden op zijn volgende doel: de Tour de France. Samen met zijn Nederlandse ploeggenoot Wout Poels verkende hij vandaag de elfde etappe van de Tour naar La Rosière. Daarmee beantwoordde Froome ook meteen de vraag die iedereen stelt als het om Poels gaat: Where is Wout?


Volg WielerFlits nu op Instagram


Monument ter ere van Goolaerts onthuld

Zondag is in Frankrijk een kasseienstrook van Parijs-Roubaix naar de overleden Michael Goolaerts vernoemd. Daarnaast is een monument onthuld om de jonge Belgische wielrenner van Veranda’s Willems-Crélan te herdenken. Goolaerts’ familieleden en vrienden waren met de ploegleiding aanwezig bij onthulling op de strook in het Noord-Franse Biastre, op de plek waar hij een hartstilstand kreeg en ten val kwam.


Sam Bennett is helemaal uitgeput na Giro en Köln

Sam Bennett wist dit weekend in Rund um Köln zijn vorm uit de Giro d’Italia mee te nemen. Voor de rappe Ier van BORA-hansgrohe breekt nu een rustperiode aan. En als Bennett rust heeft, dan wil hij ook rust, ook van zijn partner. “Als Tara mij vraag om de vaatwasser leeg te halen, ga ik heel dramatisch acteren op de bank in de hoop dat zij het doet”, zegt Sammy op Twitter, met een bijpassende foto.


U kunt binnenkort een rondje varen op Jan Janssen

Jan Janssen krijgt deze week een rondvaartboot naar zich vernoemd. De inmiddels 78-jarige oud-winnaar van de Tour de France, de Vuelta a España en het wereldkampioenschap wordt op donderdag 14 juni geëerd. Het gaat om een boot in de Amsterdamse grachten.

11 Reacties

Lalsacien 11 juni 2018 om 20:24

Ik heb een fiets van Jan Janssen

pirazzi 11 juni 2018 om 20:35

Mooie kleur blauw van Sky.

lottojumbofan 11 juni 2018 om 21:41

Ik trek ook altijd zo’n gezicht als ik de vaatwasser moet leeghalen

Djoop 11 juni 2018 om 21:51

Ach, veel zal er niet gegeten worden.

Gebomolwijk 11 juni 2018 om 23:19

mss komen ze Tom D. nog tegen op verkenning, die fiets toch ook daar in de buurt

leegloper 11 juni 2018 om 23:46

Eigenlijk is dat sky-shirt mooier, maar ze dragen het alleen op training geloof ik.

pirazzi 12 juni 2018 om 07:59

Ja want Astana en Movistar dragen ook al blauw, soms moeilijk het verschil te zien vanuit een helikopter.

Boomie1 12 juni 2018 om 09:33

@leegloper: Inderdaad, zoals Trek dat fluorgeel heeft op training.

Over Jan Janssen gesproken, 5 juli documentaire om 20.25u op NPO2:
Klik!

HoofdIsVrij 12 juni 2018 om 11:01

@Djoop
Daar zeg je wat. Die dame is nog dunner dan de Schleck broertjes.

Col du Bramont 12 juni 2018 om 11:02

Er had in het artikel (zie ook bericht hierboven) wel opgemerkt mogen worden dat het deze zomer 50 jaar geleden is dat Jan Jansen de Tour won!

In NL zijn we toch vooral van “doe maar normaal dan doe je al gek genoeg” en helden verering doen we niet aan. We beleven de wielersport toch wat anders dan in bv Belgie waar je veel supporters vereninningen ziet voor renners.

Toch kun je ook weer niet zeggen dat we de voormalige Tour helden vergeten zijn. Wat er ook is gebeurd het wielrennen leeft nog steeds in NL, soms met wat toppen en dalen maar de belangstelling die in de jaren 50 (van Est, Wagtmans) begon is er nog steeds. Al kijken we dacht ik wel wat minder live naar bv de Tour. Maar de Tour blijft in de zomer belangrijk.

Je kunt dus zeker niet zeggen dat Jan Jansen of Joop vergeten zijn, een GT start in NL, een Nederlander die het goed doet in Giro, Tour of Vuelta en je ziet ze weer.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.