Boek Dekker leidt tot felle reacties van betrokkenen
Foto: Sirotti (archief)
woensdag 16 november 2016 om 15:30

Boek Dekker leidt tot felle reacties van betrokkenen

Het boek van Thomas Dekker heeft voor de nodige ophef gezorgd. Veel betrokkenen kunnen zich niet vinden in het verhaal dat Dekker op heeft laten schrijven door Thijs Zonneveld in ‘Mijn Gevecht’. Onder meer Michael Boogerd, Jacques Hanegraaf en Steven de Jongh hebben al van zich laten horen.

Michael Boogerd
Oud-ploegmaat Michael Boogerd was één van de eersten die reageerde op de verhalen waarin doping, drugs, prostitutie en drank een rol spelen. “Ik kan me totaal niet vinden in wat ik tot nu toe gelezen heb”, zei Boogerd tegen RTL Boulevard. “Ik probeer al anderhalf jaar tevergeefs contact te zoeken met Thomas. Het boek komt dan ook als een onaangename verrassing.” Boogerd zal eerst het boek lezen voor hij met een verklaring naar buiten komt.

Volgens Dekker is Boogerd geconfronteerd met de passages. “Hij wilde in eerste instantie niet reageren”, aldus Dekker.

PIC166929964

De Rabo-trein in de Tour 2007 – foto: Sirotti (archief)

Nerena Ruinemans (ex Boogerd)
Michaels ex-vrouw Nerena heeft via Twitter uitgehaald naar Dekker. “Het lijkt mij dat Thomas Dekker Michael (en zijn familie) bewust wil beschadigen. Zijn boek staat vol met onjuiste weergaves. Situaties die ernstig overdreven worden en personages die bewust en onbewust worden verwisseld of zelfs helemaal niet benoemd worden. Michael is een fantastische vader van mijn zoon en ik prijs mij dan ook gelukkig dat we op zo’n vriendschappelijke wijze met elkaar om kunnen gaan. Geen enkel sensatieboek zal daar verandering in brengen. Ik hoop dat een ieder wil respecteren dat ik hier verder dan ook niet op in wil gaan.”

Jacques Hanegraaf
Oud-wielrenner en ex-manager Hanegraaf zou Dekker hebben aangezet tot het gebruik van doping. “Het is totale onzin”, aldus Hanegraaf tegen Omroep Brabant. “Ik heb in die tijd alleen maar contracten afgesloten en verder niets met doping te maken gehad. En ook niet in mijn actieve carrière.”

“Ik ga mijn verhaal niet op televisie vertellen, want ik heb geen zin om dat boek van Dekker te promoten. Het is pure laster. Ik zal via feiten en de rechtbank mijn gelijk halen”, zegt Hanegraaf, die volgens Dekker ook niet wilde reageren op getoonde passages.

Steven de Jongh
Het verhaal met het handdoekje beleefde Dekker naar eigen zeggen met Steven de Jongh. De huidige ploegleider liet zich via Twitter uit naar aanleiding van het optreden van Dekker en Zonneveld in De Wereld Draait Door. “Ik snap wel dat Thomas Dekker het niet in het boek wilde”, reageerde De Jongh op de passage die door Zonneveld wél in het boek is gezet. “Bedankt Thijs Zonneveld, voor de hoor en wederhoor. Niet gebeurd. Klasse.”

RIDE Magazine
56 Reacties
Sorteer op:
17 november 2016 07:56
in de voetballerij bestaan er toch ook "hoeren en sloeren" verhalen , bijvoorbeeld van de oefentrip van het Nederlands elftal in Brazilië enige jaren geleden. Zoals destijds met dat kranten artikel zal dit ook wel weer wegslijten
17 november 2016 10:07
Als het allemaal zo normaal was dan zou er geen reuring zijn. Gewoon onacceptabel gedrag, ook al gebeurt het vaker. Incest ook.
17 november 2016 11:34
heb er helemaal niks mee het gaat mij om de koers en verder zegt het me niks heb ik met alle sporten trouwens.
17 november 2016 12:59
@ nederbelg,

ik heb zeker niet liggen rukken in jouw bewoordingen te blijven, overigens wel leuk gevonden van je.
En wat betreft de beweringen was het inderdaad kroegpraat. Mn Van der Velde en ook van Vliet voerden het woord, mooie kerels.
En de inhoud ja dat waren toch wel de bekende verhalen over regenpijpje naar beneden en toch paars truitje pakken in de Giro. En ook de bus van die sexclub Diana meen ik me kan ik me nog voor de geest halen. Maar ja dat is oud nieuws.

En de andere zaken zijn niet aan mij om te zeggen net zo min als dat Dekker dat heeft te doen. Vandaar mijn gedachte.
17 november 2016 13:09
Het maakt mij echt niets uit als een renner de dag voor een zware koers besluit tot 3 uur snachts op te blijven om pornofilms te kijken etc. Alleen de volgende dag wel gewoon presteren. Savonds een vent sochtends een vent. De een neemt een glaasje melk, de ander kijkt iets spannends. Eigen keuze. De film is privé, de sport publiek. Die scheidslijn wordt door Dekker in zn boek veelvuldig overtreden en hij sleept mensen ongevraagd mee. Storend en vooral: waarom? Hij moet vooraf hebben geweten dat hij mensen zou beschadigen en haalt er privedetails bij die de spijker er extra diep inrammen. Zeer dubieus. Als ik bijvoorbeeld Steven de Jongh zou heten zou ik me ook in m'n hemd gezet voelen.
17 november 2016 18:43
@pdartel
Siert je uiteraard dat je er hier niet verder op ingaat. Had ik zelf ook niet gedaan in jouw plaats ;-)

Reacties zijn gesloten.