Boeckmans doet zijn verhaal: “Bijna dood”
Youri IJnsen donderdag 10 december 2015 om 15:13

Boeckmans doet zijn verhaal: “Bijna dood”

Het is een klein wonder dat Kris Boeckmans nog leeft en überhaupt op een racefiets zit. De sprinter van Lotto Soudal kwam in de achtste etappe van de voorbije Vuelta a España zwaar ten val, maar was er een stuk slechter aan toe dan gedacht werd. “Zes keer was ik bijna dood”, vertelt hij in Het Nieuwsblad.

De gloednieuwe winter-editie van RIDE Magazine is vanaf nu verkrijgbaar! Mathieu van der Poel staat op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Geluk gehad
Boeckmans is op dit moment met zijn ploeg op trainingsstage naar Mallorca. Een kleine drie maanden geleden was dat totaal niet aan de orde. “Ik weet vandaag hoeveel geluk ik heb gehad. Het was tien keer erger dan ooit in de pers is verschenen. Zes keer ben ik bijna dood geweest. Een eerste keer bij de val zelf, vervolgens toen ik mijn tong inslikte en een bloeding in mijn longen had, nog een keer toen ze beslisten mij niet naar twee lokale ziekenhuizen te brengen, maar wel rechtstreeks naar een universitair ziekenhuis, een volgende keer toen ik in zuurstofnood kwam en daar precies het toestel was dat ik nodig had – er waren er maar negen van in heel Spanje – en nog een keer toen ze dat toestel bijna toevallig precies op tijd weer uitschakelden. Nog een halve dag langer en ik had bloedklonters in mijn aders gehad. Dat doet je wel nadenken.”

RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
10 december 2015 15:27
Heftig! Als hij nu ook nog eens op niveau kan terugkeren kunnen we echt haast van een wonder spreken. Ik hoop het alvast echt voor hem, had het voorbije jaar toch weer een stap vooruit gezet, zo leek het...
10 december 2015 15:42
Bizar en heftig. Je gunt hem - om in Niki Terpstra's woorden te spreken - het winnen van een 'grote vis', al gaat het waarschijnlijk nog een lange weg worden.
10 december 2015 15:51
al kan hij komend jaar enkel en alleen al meerijden zou al mooi zijn, prestaties zijn nu niet relevant, zal toch met vallen en opstaan zijn denk ik, maar hopelijk gaat alles voorspoedig
10 december 2015 18:34
Wat een verhaal. Heb geen idee wat ik mij erbij moet voorstellen, maar als ik dit lees en constateer dat ie alweer op trainingskamp is, dan frons ik even met mijn wenkbrauwen. Hopelijk verwerkt hij dit fysiek, en vooral mentaal, op een goede manier.

Zet 'm op Kris!
10 december 2015 19:42
pfffft... dat is heftige kost!
10 december 2015 20:38
N soort kat in feite. Hopelijk kan ie nog winnen volgend jaar. En dan ook graag op zn zegereeks van dit jaar doorgaan!
10 december 2015 21:44
@sebas Er staat niet dat hij meerijd met de groep. ik zag ergens een bericht dat hij eigen trainingsschema volgt
10 december 2015 22:41
Hij rijdt af en toe al een klein stukje mee met de groep, maar hij focust zich nog vooral op het sterker maken van zijn lichaam. Wat een mirakel dat hij zelfs nog wedstrijden gaat rijden.
10 december 2015 23:23
Hij zag er ook uit als iemand die weer uit de dood opgestaan is, het zou me ten zeerste verbazen als hij ooit nog terugkomt op niveau en ik vraag me hard af of dat wel uberhaupt een streven moet zijn.

Reacties zijn gesloten.