Boeckmans blijft komende zeven dagen in coma, maar is stabiel

Boeckmans blijft komende zeven dagen in coma, maar is stabiel
maandag 31 augustus 2015 om 22:20

De situatie rondom Kris Boeckmans is stabiel. De Belgische spurter van Lotto Soudal kwam afgelopen zaterdag keihard ten val in de Vuelta a España en hield daar een zware hersenschudding, een klaplong, een bloeding in de long, breuken in het gezicht en drie gebroken ribben aan over. Maandag is gepoogd Boeckmans uit zijn kunstmatige coma te halen, maar door de letsels aan zijn longen zorgden er voor dat de Belg nog niet voldoende zelfstandig kon ademen. Dat meldt Lotto Soudal op haar digitale thuis

Omdat Boeckmans nog niet voldoende zelfstandig kon ademen, is ervoor gekozen om hem opnieuw in coma te brengen. Dat duurt in ieder geval nog zeven dagen voort, om zo het herstel te bevorderen. Het vocht rondom de longen verhindert namelijk de zuurstofopname via de longblaasjes. Het vocht zal op een natuurlijke manier moeten verdwijnen en juist daarom is de Belg opnieuw in coma gebracht. Desondanks noemen de medische specialisten die Boeckmans behandelen zijn situatie stabiel.

Dit artikel delen:

10 Reacties

brecht_vdk 31 augustus 2015 om 22:38

Hopelijk komt alles goed :/

Kristoffan 31 augustus 2015 om 22:38

Nogmaals sterkte.

Scotty 31 augustus 2015 om 22:41

Stabiel als in constant, of buiten levensgevaar?

Heftige situatie, hopelijk komt alles goed. Bijna 10 dagen in coma, dat moet toch ook iets bizars zijn om mee te maken.

Tutu888 31 augustus 2015 om 22:45

Verdorie, dat klink mij nog niet goed in de oren. Zolang in coma heeft toch weerslag op een mens.

Duvel 31 augustus 2015 om 23:22

Zo lang in coma is op zich niet het ergste (kan ik helaas uit eigen ervaring zeggen) zo lang aan de beademing daarentegen…. Kans op complicaties/infecties is groot bij beademing apparatuur. Het lichaam gebruikt alle energie dat het kan vinden om te herstellen. In zijn geval komt die energie grotendeels uit spiermassa. Grote kans dat dit een lang (en dikwijls frustrerend) revalidatie traject wordt.

Turtlehead 1 september 2015 om 00:17

Helemaal niet zo goed idd. Wens hem herstel, moet voor z’n familie zwaar zijn zo.

Ivanoviclover 1 september 2015 om 01:28

Ik las vandaag dat de ouders al een zoon verloren hebben toen Kris een tiener was..Harde tijden voor de familie. Hopelijk herstelt hij volledig en krijgen we spoedig wat beter nieuws.

hugenholz 1 september 2015 om 02:23

Dat kon wel eens nog weken gaan duren. Kunstmatig uit coma halen is ook een langzaam proces omdat de medicatie stapje voor stapje moet worden afgebouwd en hoe het lichaam hierop reageert is altijd afwachten. Zoals Duvel het zegt is de kans op complicaties en infecties met beademingsapparatuur erg groot. Hoe langer het duurt des te zorgelijker het wordt.

Fingers crossed

fietskoen1 1 september 2015 om 07:48

Het blijft een verdrietig verhaal. Goed dat hij stabiel is, maar het feit dat Boeckmans in coma moet blijven…. Vind het nog altijd niet geruststellend. Nogmaals sterkte.

ikbenprocycling 1 september 2015 om 07:56

Afgrijselijk, en dat allemaal door een verdomd putje in de weg terwijl Kris wat wilde drinken.

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone