Bodi del Grosso (22) stopt ermee: “Wielrennen geeft me op dit moment geen vreugde meer”
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 9 november 2023 om 08:55

Bodi del Grosso (22) stopt ermee: “Wielrennen geeft me op dit moment geen vreugde meer”

Bodi del Grosso heeft besloten om zijn wielerloopbaan – in ieder geval voorlopig – te beëindigen. De nog maar 22-jarige renner heeft op dit moment niet meer de drive om door te gaan, na enkele jaren van fysieke en mentale tegenslagen.

De twee jaar oudere broer van Tibor del Grosso, die sinds 1 oktober uitkomt voor de opleidingsploeg van Alpecin-Deceuninck, reed de voorbije vier seizoenen voor het continentale ABLOC. De Nederlander liet sinds zijn debuut voor de ploeg in 2020 de nodige klasseflitsen zien, maar zijn lichaam liet hem ook geregeld in de steek.

“Zoals de meesten van jullie al weten, stop ik voorlopig met fietsen. De afgelopen drie jaar zijn een behoorlijke strijd voor mij geweest. Ik kreeg te maken met mentale en fysieke problemen”, laat een openhartige Del Grosso weten op Instagram. “‘Ik weet dat het leven niet alleen uit zonneschijn en regenbogen bestaat, maar op dit moment geeft het wielrennen me geen vreugde meer.”

Een voorlopig afscheid?
“Ik ga nu dan ook genieten van andere dingen die het leven te bieden heeft. We zullen elkaar tegenkomen. Doei voor nu”, sluit de renner een terugkeer naar de wielersport niet uit. Bodi del Grosso kende dit jaar – vanuit sportief oogpunt – nog een behoorlijk succesvol seizoen. Hij won namelijk het H4A Beloftenweekend en veroverde ook een zilveren medaille op het NK tijdrijden voor beloften in Elspeet, achter winnaar Enzo Leijnse.

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
9 november 2023 17:45
Spijtig. Heel verl
9 november 2023 17:45
Succes in je carriere, Tibor!

Reacties zijn gesloten.