Bob Jungels mikt op de Vlaamse klassiekers: “Mogelijk geen Luik-Bastenaken-Luik”

dinsdag 8 januari 2019 om 18:13
Video

Bob Jungels zal mogelijk zijn overwinning in Luik-Bastenaken-Luik niet verdedigen. De Luxemburger focust zich dit jaar op enkele voorjaarsklassiekers en de Giro d’Italia. Hij weet nog niet of Luik-Bastenaken-Luik in dat wedstrijdprogramma past.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

De 26-jarige renner gaat dit seizoen voor het eerst in vijf jaar enkele kasseiklassiekers betwisten, waaronder de Ronde van Vlaanderen. Jungels heeft ervaring met het rijden op kasseien. Sterker nog: in 2012 won hij de belofteversie van Parijs-Roubaix. De laatste keer dat Jungels een kasseiklassieker reed, was echter alweer in 2013: hij eindigde toen als 84e in de Hel van het Noorden.

Met de Omloop het Nieuwsblad, Dwars door Vlaanderen én de Ronde van Vlaanderen staan er voorlopig drie keiklassiekers op het programma.


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

18 Reacties

Samlambeej 8 januari 2019 om 18:16

Zoals voorspeld. Hij lijkt immers meer op Niki Terpstra dan op Andy Shleck. Maar hij kan ze allemaal winnen want Luik heeft hij dus al op zak.

0
Mark 8 januari 2019 om 19:16

Hij is meer een type Dumoulin. Enkel weet Dumoulin meer wat hij wil. Ik zie hem in de Ronde van Vlaanderen wel top 10 rijden (en waarom niet winnen?). Hij is echt een complete renner. In Luik winnen was het geen grote verrassing. Als hij er op toe zou leggen kan hij ook een grote ronde winnen.

0
Samlambeej 8 januari 2019 om 19:38

Natuurlijk met zijn klimcap. niet echt Terpstra ma puur qua fysiek. Hij kan blijkbaar niet volgens de magische formule nog 3, 4 kilo verliezen zonder power te kwijt te raken zoals Dumoulin deed die ik op zijn beurt ook wel kansen verschaf in elke klassieker.

0
Romāns Vainšteins 8 januari 2019 om 19:35

Hij heeft Luik gewoon te danken aan het feit dat iedereen moedeloos werd van met verreweg de sterkste man Alaphilippe naar de meet moeten. Tuurlijk moet je er zelf voor rijden maar dat is gewoon de grootste reden van zijn winst.

0
Samlambeej 8 januari 2019 om 19:46

@Romans Vainsteins
Nouu doe je hem toch een stukje tekort he. Er leek een opgezet plan. Quickstep nam eens La Redoute de boel in handen met Mas tot aan de Roche aux Faucons waar Gilbert als mikpunt fungeerde en Jungels grote coureurs van Nibali tot Matthews tot Dan Martin zwaar overklastte. Natuurlijk, er onstond direct daarna twijfel en hij gooide zich als een ware durfal in de solo en afdaling om het knap af te maken.

0
Romāns Vainšteins 8 januari 2019 om 20:12

Tuurlijk heeft hij er als een gek voor gekoerst maar hij zat wel degelijk in de beste equipe met de beste renner aan boord. Volgens mij was het plan vooral om de tegenstanders even goed al uit het kot te lokken, de heren wachtwachtpoeffers Matthews, Martin en Valverde lieten het aan elkaar over, Alaphillippe dartelde er als een vers hoentje tussen en boeken toe.

Dat Jungels nu de keien opzoekt vind ik trouwens een hartstikke leuke keuze die ik in het geheel niet verwacht had.

0
assen 8 januari 2019 om 21:33

Jungels was die dag niet de beste man in koers bergop. Maar ja, als je zo’n bink en tijdrijder laat rijden zonder er georganiseerd achter te koersen, dan kan ie goed winnen.

0
Jacco van Stierop 8 januari 2019 om 22:02

Hele complete renner en een mooie stylist, zelfs afzien ziet er bij hem zeer gesoigneerd uit. Zijn zege in LBL was een prachtige beloning voor al het labeur dat hij heeft verricht voor zijn ploeg. Zou in de Vlaamse koersen toch ook tot diep in de finale een rol kunnen spelen. Lijkt me een type dat langzaam maar wel heel gestaag steeds rijper wordt.

0
Samlambeej 8 januari 2019 om 22:30

@Jacco van Stierop
En ook dit:
2:36 https://www.youtube.com/watch?v=iLXxviRgyIA
giro '17 https://www.youtube.com/watch?v=88jNGyu6k1g

kreezie

0
Jacco van Stierop 8 januari 2019 om 22:47

Vooral die etappe in de Giro ja, die combi van kracht en intelligentie, fenomenaal!

0
fringale 9 januari 2019 om 07:09

Zou het ook niet te maken hebben met het feit hij de giro rijdt, en dan is LBL net iets te dicht om al of weer top te zijn, en dus beter wat vroeger pieken, dan weer wat laten zakken en terug opbouwen ? Ben ook aangenaam verrast en dan ook weer niet, Bob lijkt me gemaakt voor de RVV. Het zal lastig worden voor de Gregs en vooral de Seps om de ronde nog te winnen, als ronde-renners als Jungels en Valverde komen meestrijden…al bewees Nibali vorig jaar de Ronde Van Vlaanderen niet de Ronde Van Frankrijk, Italië of Spanje is.

0
Domestique 9 januari 2019 om 08:36

Zie Valverde en Jungels écht niet meegaan als Sep en Greg hem op de grote plaat leggen aan het Kwaremontplein. Maar uiteraard wel leuk dat ze meedoen!

0
fringale 9 januari 2019 om 09:27

volgens mij is “jungels” luxemburgs voor “grote plaat”

0
Domestique 9 januari 2019 om 09:50

Ja, maar dat stuk is zo specifiek… Jaar na jaar zie je dat de kasseispecialisten, de echte costauds daar echt grote gaten slaan. Aan het plein zit vaak iedereen nog dicht bij elkaar, maar na dat tweede stuk van de Kwaremont zijn de verschillen enorm.

0
fringale 9 januari 2019 om 10:17

Klopt inderdaad wel, de Kwaremont vereist een specifiek “gabarit”. Type “Spartacus”, al slaat dat misschien meer op een model van bromfiets.

0
Samlambeej 9 januari 2019 om 14:31

haha @fringale

0
Mwielerfan 9 januari 2019 om 08:05

Grappig dat je bij qs nu rvv kan rijden zonder echt voor het voorjaar te gaan. Is al lang niet meer geweest.

0
Samlambeej 9 januari 2019 om 14:32

opmerkelijk ja maar Jungels wordt langzamerhand wel één van de groten van het team.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone