Boasson Hagen houdt toptalent Leknessund van Noorse titel tijdrijden
foto: Sirotti
donderdag 21 juni 2018 om 21:52

Boasson Hagen houdt toptalent Leknessund van Noorse titel tijdrijden

Edvald Boasson Hagen heeft zich voor de vierde maal op rij en voor de tiende (!) keer in zijn loopbaan gekroond tot tijdritkampioen van Noorwegen. De 31-jarige renner van Dimension Data was in Sandefjord zeven tellen sneller dan het 19-jarige toptalent Andreas Leknessund, die daardoor wel Noors kampioen bij de beloften werd. Kristoffer Skjerping eindigde als derde. Tobias Foss werd vierde; hij staat op de shortlist van LottoNL-Jumbo.

Aanvankelijk leken er niet extra veel donkere wolken boven een regenachtig Sandefjord te hangen voor EBH. Hoewel Leknessund een daverende tijd had gerealiseerd, leek zijn 31-jarige landgenoot op de automatische piloot af te steven op een nieuwe Noorse titel tijdrijden. Maar naarmate de tijdrit vorderde, bleek dat de 19-jarige renner van opleidingsploeg Uno-X zijn tijdrit uitstekend had ingedeeld. Boasson Hagen verloor in de slotfase veel pluimen van zijn voorsprong, maar uiteindelijk hield de ervaren rot net genoeg marge over. “Ziek, hoor”, zei een super blije Leknessund na afloop over zilver.

Boasson Hagen: “Er komt een tijd van overname”
Na afloop was de WorldTour-renner vol lof over zijn jonge landgenoot, die exact een maand geleden zijn negentiende verjaardag vierde en dus eerstejaars belofte is. “Deze zege is erg lekker”, vertelt Boasson Hagen aan ProCycling.no. “Het was een constante strijd, maar ik ben blij dat het gelukt is. Maar Andreas was sterk. Ik vreesde hem ook het meest en dan is het leuk om te zien dat hij het goed doet. Hij doet me een beetje denken aan mezelf, toen ik opkwam zetten. Ik was twintig toen ik in 2007 voor het eerst won. Er is altijd een moment dat iemand de troon opvolgt. Maar hopelijk zit ik nog vele jaren in de gouden zetel.”

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
21 juni 2018 22:22
Vastleggen die Nr 2. Tijdrijder in de jeugd is vaak een goede voorbode.
22 juni 2018 00:13
Eddy Boss! Gaaf.
22 juni 2018 09:26
Jeetje 31 al!
22 juni 2018 09:46
TLJ, ga die nummer 2 maar eens contracteren.

Reacties zijn gesloten.