BMC stopt met opleidingsploeg

BMC stopt met opleidingsploeg

Bram Welten - foto: BMC Devo/Michael Zanghellini

maandag 24 juli 2017 om 17:06

BMC heeft besloten om na dit seizoen niet meer verder te gaan met haar opleidingsploeg. Dat heeft BMC-teammanager Jim Ochowicz maandagmorgen aan de leiding van het team bekendgemaakt. Het wegkapen van talenten door andere teams is daarvoor een van de grootste aanleidingen, vertelt Ochowicz in een persbericht. Wat voor gevolgen dat voor de Nederlanders Pascal Eenkhoorn en Bram Welten heeft, is nog niet bekend.

“Het BMC Development Team is gestart in 2013, met als doel een platform te creëren voor jonge atleten. We wilden hun de kans geven om te koersen en te trainen tegen leeftijdsgenoten in een goede organisatie en bovendien als opleidingsploeg voor BMC te dienen. Sindsdien hebben er acht renners de overstap gemaakt”, legt Jim Ochowicz uit. “In tegenstelling tot voorgaande jaren hebben de renners nu zaakwaarnemers, die hen aanbieden bij andere ploegen die niet investeren in een dergelijk programma. We leiden nu talenten op voor andere teams. De UCI geeft ons geen bescherming en er bestaan geen regels die een dergelijke investering beschermen”, geeft hij aan.

De mogelijke overstap van de talentvolle Pavel Sivakov naar Sky zou mede ten grondslag liggen aan dit besluit. De 20-jarige Rus won eerder deze maand nog de Giro Valle d’Aosta, maar wordt nadrukkelijk in verband gebracht met de Britse formatie.

Dit artikel delen:

28 Reacties

peterwinnen 25 juli 2017 om 08:18

Sjonge stierop…je hebt nog gelijk ook…dat doe ik als journalist al 25 jaar fout dan gelukkig wordt het volgens onze taal niet meer fout gerekend

Voorgeborchte 25 juli 2017 om 08:41

Onafhankelijke opleidingsploegen die een “opleidingsvergoeding” krijgen wanneer een team hun renners aanneemt zoals Walter Planckaert al meerdere keerde suggereerde.

CyclesGoff 25 juli 2017 om 08:51

@stierop @peterwinnen, in ABB (algemeen beschaafd Brabants) is het “hullie” of het nu bezittelijk voornaamwoord of meewerkend voorwerp is. Lekker overzichtelijk.

  • 1
  • 2

Laatste nieuws

Materiaalzone