BMC niet in GP de Denain door volle ziekenboeg

BMC niet in GP de Denain door volle ziekenboeg

Simon Gerrans heeft een luchtweginfectie opgelopen in Parijs-Nice - foto: Sirotti

vrijdag 16 maart 2018 om 08:49

BMC heeft zich afgemeld bij de organisatie van de GP de Denain. De Amerikaanse formatie heeft namelijk drie blessuregevallen en daardoor moet geschoven worden in enkele selecties. De teams voor WorldTour-koersen Milaan-San Remo en de Ronde van Catalonië krijgen de voorkeur, dus zijn er te weinig over voor in Denain.

Simon Gerrans is ziek. De ervaren Australiër heeft een luchtweginfectie opgelopen in Parijs-Nice en kan daardoor zaterdag niet deelnemen aan Milaan-San Remo. De Spanjaard Fran Ventoso is op het laatste moment ingevlogen om de monumentale klassieker te rijden. Ventoso is voor zondag van de startlijst gehaald in Denain.

Daarnaast heeft BMC moeten schuiven in de selectie voor Catalonië. Loïc Vliegen brak bij een aanrijding na afloop van Nokere Koerse een middenhandsbeentje, waardoor hij niet kan starten. Ook Patrick Bevin mist de rittenkoers in het noordoosten van Spanje, hij heeft een bovenste luchtweginfectie. Zij worden vervangen door Tom Bohli en Miles Scotson, die aanvankelijk de GP Denain zouden rijden.

Dit artikel delen:

8 Reacties

BenderBeach 16 maart 2018 om 09:03

Werkt goed die kleinere selecties… bij drie renners out is het al afmelden geblazen

0
Chrys 16 maart 2018 om 09:41

Hadden ze toch maar Vermeulen een contract moeten geven ;)

0
HoofdIsVrij 16 maart 2018 om 10:48

Veel ploegen hebben die kleinere selectie gewoon aangegrepen om kosten te bezuinigen. Vooral zo’n Sunweb met 23 renners slaat natuurlijk nergens op.

In plaats van dat dit iets oplevert in de grotere wedstrijden heeft het voornamelijk een negatief effect op de kleinere.

0
Jean Dumas 16 maart 2018 om 11:34

Het is nu wel erg bar met de ziekenboegen.

0
UrbanSteel 16 maart 2018 om 11:38

Goh wat gek dat het halve peloton ziek is. Zowat de helft komt vanuit het zomers zuidelijk halfrond (met Australische griep ) en of die zandbak van het Arabisch Schiereiland.
Duiken hier de late winter of zeer slechte start van de lente in en maar klagen dat men ziek is. Het menselijk lichaam is gemaakt voor vier seizoenen met zo weinig mogelijk jetlag ( lange vliegtuig verplaatsingen over de breedtegraad / tijdzones.)

0
kelderfan 16 maart 2018 om 12:08

Gek he, dat vooral de ploegen met kleine bezettingen zo worden geplaagd door ziekte en valpartijen. Je kan er op wachten met het veiliger maken van de koersen.

0
Polleke 16 maart 2018 om 12:13

Wel, je kan het ook zo zien: ze zitten veilig thuis…

0
teunster 16 maart 2018 om 22:36

Ik moet eerlijk zeggen dat ik ze niet zal missen in de GP de Denain.
Wat maakt het uit dat je eens een koersje overslaat?

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone