BMC bevestigt komst van Van Garderen en Pinotti

donderdag 1 september 2011 om 16:10

foto: Sirotti

BMC Racing Team heeft zich versterkt met Tejay van Garderen (foto) en Marco Pinotti. Beide renners werden al enige tijd gelinkt aan de Amerikaans-Zwitserse formatie. HTC-Highroad, de ploeg waarvan beide renners overkomen en die er na dit jaar mee ophoudt, had al zijn renners echter gevraagd te wachten tot 1 september om hun nieuwe werkgever bekend te maken.

Tejay van Garderen, die deze maand zijn 23e verjaardag vierde, kan vooral goed uit de voeten tegen de klok. Zijn belangrijkste resultaten behaalde de Amerikaan dit jaar in zijn thuisland, met een vijfde plaats in de Tour of California en onlangs nog een derde plaats in de USA Pro Cycling Challenge. Ook werd hij elfde in de Ronde van Zwitserland en debuteerde hij in de Ronde van Frankrijk.

Ook de 35-jarige Pinotti moet het vooral hebben van het tijdrijden. Tegen de klok werd hij vijf keer kampioen van Italië, en ook de meeste van zijn andere zeges boekte hij in deze discipline. Dit jaar zag hij grotendeels in het water vallen door een zware blessure die hij overhield aan een val in de Ronde van Italië, waarin hij na de zege van HTC-Highroad in de ploegentijdrit een dag in het roze reed.

Met de bevestiging van de komst van Van Garderen en Pinotti staat het aantal versterkingen van BMC nu op vier. Eerder strikte de ploeg ook al twee kleppers: wereldkampioen Thor Hushovd en klassiekerspecialist Philippe Gilbert. De Brit Adam Blythe en de Belg Klaas Lodewyck, nu nog ploegmaats van Gilbert, lijken bovendien hun kopman te volgen Omega Pharma-Lotto naar BMC.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair