Blunder van UCI? SP Gavere en EK in 2019 op zelfde dag

Blunder van UCI? SP Gavere en EK in 2019 op zelfde dag

©Photopress.be

zondag 9 december 2018 om 18:11

Er zit een vreemde kronkel in de voorlopige kalenderopmaak van volgend seizoen. Op 10 november 2019 staan zowel de Superprestigemanche van Gavere als het Europees kampioenschap geprogrammeerd. “Dat klopt”, bevestigt Kurt Vanneste, secretaris van de Superprestige, aan WielerFlits. “Wellicht een foutje van de UCI, dat hopelijk nog wordt rechtgezet.”

Het was Michel Wuyts die tijdens de rechtstreekse uitzending van de Druivencross het probleem aankaartte. “Volgend jaar vindt het EK op dezelfde dag plaats als de Superprestigmanche in Gavere”, vertelde Wuyts.  Dat dit zou zorgen voor een devaluatie van één of allebei de deelnemersvelden, is de logica zelve.

“Wat Wuyts vertelt, klopt”, bevestigt Kurt Vanneste. “Bij de voorlopige opmaak van de kalender die we een paar weken geleden toegestuurd kregen, staan beide wedstrijden op 10 november 2019 geprogrammeerd. Wellicht een foutje van de UCI dat hopelijk snel wordt rechtgezet. Wij hebben het probleem in elk geval ook al gemeld aan Belgian Cycling.”

Kalendervergadering
Op 20 december staat wel nog een kalendervergadering op de agenda. Daar zullen de belangrijkste organisatoren en de UCI vertegenwoordigd zijn en wellicht wordt die dag nog wat geschoven met bepaalde data. Vermoedelijk zal ook voor Gavere een oplossing gevonden worden. Het EK in Silvelle ligt wel definitief vast op 10 november. Die dag worden trouwens alle continentale kampioenschappen georganiseerd. Dat betekent dat Gavere wel moet wijken als ze de concurrentie met het EK willen vermijden.

Eddy Lissens van Belgian Cycling bevestigt dat de kalender allesbehalve definitief is. “Het klopt dat dit een kalendervoorstel van de UCI is. Maar die is nog niet bekrachtigd. Alleen is het momenteel heel moeilijk om een kalender te maken omdat we de data van de wereldbekermanches nog niet definitief weten.”

Dit artikel delen:

2 Reacties

Polleke 10 december 2018 om 13:05

De biljartclub van het cafe om de hoek is beter georganiseerd dan de Union Cycliste Internationale…

kielabokki 10 december 2018 om 13:21

Tja, maar tis ook moeilijk plannen met al die 'heilige' veldritten en kinderkopjeskoersen. Zelfde gezeik als daar in Heerenveen e.o.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair