Bjarne Riis nog geen mede-eigenaar NTT

donderdag 4 juni 2020 om 09:01
Bjarne Riis nog geen mede-eigenaar NTT

foto: Cor Vos (archief)

Bjarne Riis heeft nog altijd de intentie om mede-eigenaar te worden van NTT Pro Cycling. De Deense oud-wielrenner is sinds januari al algemeen manager bij de WorldTour-ploeg uit Zuid-Afrika. Dat vertelt Riis tegen Ekstra Bladet.

De NTT-ploeg is momenteel nog in handen van Ryder Cycling, het bedrijf van ploegeigenaar Doug Ryder. Riis – die optrekt met zakenpartners Lars Seier Christensen en Jan Bech Andersen – liet eerder al weten dat hij interesse heeft in een deel van de aandelen. “Zover is het nog niet. Het is nog steeds de bedoeling dat we een deel van de ploeg overnemen”, zegt Riis.

“We moeten nog uitzoeken welke richting de ploeg precies op gaat”, legt Riis uit. “Het was moeilijk om zoiets te bespreken onder de recente omstandigheden. We hopen snel een bijeenkomst te organiseren waarin we alle zaken in orde kunnen maken. Er is namelijk niets veranderd aan wat wij willen doen met NTT en wat Doug Ryder wil doen.”

Intentieverklaring
Begin januari werd Riis gepresenteerd als teammanager bij NTT. Volgens Deense media was een gedeeltelijke overname van de oud-renner toen al aan de orde, maar vanwege de tijd werd in eerste instantie gekozen voor een intentieverklaring. De daadwerkelijke overeenkomst is daarna, mede vanwege de corona-uitbraak en de afhandeling van Riis met zijn vorige Virtu-ploeg, nog niet ondertekend.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Limal 4 juni 2020 om 09:34

Weetje van de dag: de leeftijd van Riis (56) heeft eindelijk zijn hematocriet bijgehaald.

0
IlPirata 4 juni 2020 om 11:36

Moet je nog 4 jaar wachten. Mister 60% was het toch.

0
Limal 4 juni 2020 om 13:43

Jef D’hondt beweerde in zijn ‘memoires’ zelfs 64, maar dat moest natuurlijk verkopen.
Het officieel gemeten maximum is 56.3:

“In Italy, police found evidence that Riis may have been among riders treated with EPO in 1994 and 1995 by medical researchers under Professor Francesco Conconi at the University of Ferrara. Files seized by police officers contain blood test results for Riis during those years. His red blood-cell count leaps from a base level of 41 per cent to a staggering 56.3 per cent. ”
https://www.theguardian.com/sport/2006/jul/02/cycling.features

0
IlPirata 4 juni 2020 om 15:28

@Limal Ok, thanks, dat wist ik niet. Riis was een degelijke knecht en ineens bij (broembroem) Gewiss , geloof ik, ging hij 'vliegen'bergop. Ik ga dat boek eens aanschaffen, als het de moeite waard is tenminste.

0
Polleke 4 juni 2020 om 20:22

Voor hij een “ degelijke knecht” werd was Riis een meeloper in kleinere Belgische ploegjes waar hij voor een broek en trui prof kon worden… toen EPO op de markt kwam was er geen houden meer aan met als hoogtepunt een Tourzege, faut le faire… zijn winstpremie kreeg hij in aandelen Telekom uitgekeerd, die gingen kort daarop x10… nog iemand twijfels of doping loont ?

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone