Wellens breekt sleutelbeen bij massale val in Ronde van Vlaanderen

zondag 2 april 2023 om 13:37
Wellens breekt sleutelbeen bij massale val in Ronde van Vlaanderen

foto: Cor Vos

Update

Tadej Pogačar zal in de finale van de Ronde van Vlaanderen niet meer kunnen rekenen op Tim Wellens. De Belg was misschien wel het grootste slachtoffer van de massale valpartij op 140 kilometer van de streep, veroorzaakt door de Pool Filip Maciejuk. Wellens heeft zijn linkersleutelbeen gebroken, zo meldt zijn ploeg UAE Emirates.

Ook dit jaar maken we met RIDE weer een lekker dikke zomereditie. Een 212 pagina's dik wielermagazine waar je deze zomer uren van kunt genieten en die de sportzomer nog nét iets leuker maakt. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

De renners in de Ronde van Vlaanderen werden op goed 140 kilometer van de streep, in aanloop naar de eerste keer Oude Kwaremont, opgeschrikt door een massale valpartij. De val werd veroorzaakt door een manoeuvre van Filip Maciejuk van Bahrain Victorious. Met Wout van Aert, Julian Alaphilippe, Tim Wellens, Jasper Stuyven en Mads Pedersen gingen meerdere toppers tegen de vlakte.

Wellens bleef heel lang liggen in de graskant, kon zijn weg niet meer vervolgen en moest zelfs worden afgevoerd naar het ziekenhuis. Dit is een flinke streep door de rekening van Wellens, maar ook voor zijn kopman Tadej Pogačar. Wellens was op papier de belangrijkste ploeggenoot van de Sloveen en had in de finale een cruciale rol kunnen vertolken.

Lees ook:
Jury Ronde van Vlaanderen haalt Filip Maciejuk uit koers na veroorzaken massale val

Opgave Ben Turner
Wellens was niet de enige renner die moest opgeven na de massale val. Ook Ben Turner heeft er inmiddels de brui aan gegeven. De Brit was een van de belangrijkste pionnen binnen het kamp van INEOS Grenadiers. Ook Wout van Aert, Julian Alaphilippe, Mads Pedersen en Jasper Stuyven waren betrokken bij de val, maar kwamen met de schrik vrij.

Lees ook:
Ronde van Vlaanderen: Alaphilippe, Van Aert en Pedersen betrokken bij massale val

Update 15.45 uur

Tim Wellens is de komende weken niet inzetbaar voor UAE Emirates. De Belg was vandaag betrokken bij een massale valpartij in de Ronde van Vlaanderen en heeft zijn linkersleutelbeen gebroken. Dat heeft zijn werkgever laten weten via social media. De onfortuinlijke Wellens zal vandaag nog onder het mes gaan.

Uitvallers

Etappe

Dit artikel delen:

3 Reacties

KopOverKop 2 april 2023 om 14:55

Voor elk rennner spijtig opgeven in zo'n koers. Maar Tim Wellens toch zeker. Sterke renner en had graag gezien hoelang hij hier het spel had kunnen spelen.

1
Viktrodriguez 2 april 2023 om 16:21

Vooral de manier waarop. Valpartijen gebeuren, maar deze was niet onvermijdelijk en gebeurt door een domme en illegale actie van een concurrent.

0
KopOverKop 3 april 2023 om 17:29

Ook dat nog inderdaad.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone