Ronde van Vlaanderen: Alaphilippe, Van Aert en Pedersen betrokken bij massale val

zondag 2 april 2023 om 13:03
Ronde van Vlaanderen: Alaphilippe, Van Aert en Pedersen betrokken bij massale val

foto: Cor Vos

De renners in de Ronde van Vlaanderen zijn op goed 140 kilometer van de streep opgeschrikt door een massale valpartij, veroorzaakt door een manoeuvre van Filip Maciejuk van Bahrain Victorious. Met Wout van Aert, Julian Alaphilippe, Tim Wellens, Jasper Stuyven en Mads Pedersen gingen meerdere toppers tegen de vlakte.

De val werd veroorzaakt door de Pool Maciejuk, een renner van Bahrain Victorious. Maciejuk probeerde in aanloop naar de eerste keer Oude Kwaremont op te schuiven, belandde echter in het gras en schoot weer terug het peloton in. Een massale valpartij was het gevolg. De schade was enorm en meerdere toppers maakten op harde wijze kennis met het Vlaamse asfalt.

Zo waren Julian Alaphilippe en Tim Wellens betrokken bij de massale crash, net als de twee kopmannen van Trek-Segafredo: Mads Pedersen en Jasper Stuyven. Ook Wout van Aert, een van de grote favorieten voor de overwinning, ging tegen de grond. De kopman van Jumbo-Visma leek echter met de schrik vrij te komen.

De twee andere grote favorieten voor de Ronde van Vlaanderen, Mathieu van der Poel en Tadej Pogačar, wisten de dans te ontspringen. Wellens, die in de finale een cruciale rol moest vervullen voor Pogacar, is inmiddels afgevoerd naar het ziekenhuis.

Lees ook:
Jury Ronde van Vlaanderen haalt Filip Maciejuk uit koers na veroorzaken massale val

Dit artikel delen:

4 Reacties

Sagan=hulk 2 april 2023 om 13:07

Wat een regelrechte idioot die man van Bahrain! Die zouden ze een maand of twee moeten schorsen.

4
evanderwel 2 april 2023 om 13:10

Lullige is dat hij zelf nog overeind blijft ook.

2
Gapenberg 2 april 2023 om 13:16

Om het met Lampaert zijn woorden te zeggen

Wa een kalf

1
MrKennedy85 2 april 2023 om 13:17

Correctie: van Aert lag er wel degelijk bij, rechts achterin bij het fietspad. Stond wel heel snel op en weer verder dus zonder erg denk ik

0

Headlines

Populair

Materiaalzone