BinckBank Tour verzoekt fans de koers thuis te volgen

BinckBank Tour verzoekt fans de koers thuis te volgen

foto: Cor Vos

De nieuwe coronamaatregelen van de Nederlandse overheid hebben volgens de organisatie geen gevolgen voor de BinckBank Tour, die vandaag van start gaat. Een van de maatregelen, die vanaf vandaag ingaan, is het verbieden van publiek bij sportwedstrijden.

De vijfdaagse BinckBank Tour begint vandaag op Belgisch grondgebied met een etappe in lijn van Blankenberge naar Ardooie, maar voor morgen staat in het Nederlandse Vlissingen een individuele tijdrit gepland. “De start- en aankomstzone waren al publieksvrij”, zei Gert Van Goolen van Golazo tegen persbureau Belga. “Zowel in Vlaanderen als in Nederland. Het enige verschil is dat ze in Nederland nu voortaan echt niet langs de kant van de weg mogen komen.”

Volgens Van Goolen waren al heel wat medewerkers en stewards voorzien in havenstad Vlissingen om de elf kilometer lange chronoproef, die tussen half drie en kwart voor zes wordt gehouden, zonder toeschouwers te laten plaatsvinden. “Het is aan de lokale politie, waarmee afspraken zijn gemaakt, om ervoor te zorgen dat ze ook niet op de openbare weg komen indien dat toch dreigt te gebeuren ondanks verwittigingen van onze mensen.”

Twee dagen later is de ronde wederom in Nederland en ligt de aankomst, na een etappe door Valkenburg en over onder meer de Bemelerberg en de Cauberg in het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard-Geleen. “Dit wordt helemaal afgesloten in de plaats van enkel maar de aankomstzone. We ontraden ook al langer mensen aan om live de wedstrijd te zien, maar pleiten ervoor dat ze thuis voor tv kijken.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

vanSpringel 29 september 2020 om 09:37

Heel graag zelfs :-)

Verweggistan 29 september 2020 om 09:56

Dat is andere jaren ook al aardig gelukt in Nederland :)

Wheely 29 september 2020 om 11:22

Alleen dit jaar mogen we onszelf op de borst kloppen als er geen mensen langs de kant staan.

Marco 29 september 2020 om 09:58

Nergens iets over of ze de grens nog over komen.. komen toch wat renners uit plaatsen waar je eerst getest moet worden of in quarantaine moet

xistnc 29 september 2020 om 10:00

Mooie lakmoesproef voor koersen die nog komen en er wél toe doen :p

vanSpringel 29 september 2020 om 10:19

Alleen brood en spelen doen er toe. De rest is bijzaak.

re-cycle 29 september 2020 om 11:03

“In een gebied van 150 meter bij de start en aankomst is geen publiek welkom. Volgens mij in Nederland na vanavond 18:00 sowiezo sport zonder publiek dus ook wielrennen

Romāns Vainšteins 29 september 2020 om 12:29

Ok, ik keer om.

Headlines

Materiaalzone

Populair