BinckBank Tour: Alpecin-Fenix met Van der Poel en Merlier
foto: Cor Vos
zaterdag 26 september 2020 om 09:51

BinckBank Tour: Alpecin-Fenix met Van der Poel en Merlier

Alpecin-Fenix heeft bekendgemaakt welke zeven renners van start gaan in de BinckBank Tour, die dinsdag in Blankenberge begint. Met Mathieu van der Poel en Dries De Bondt heeft het ProTeam de ploeg zowel de Nederlandse als de Belgische kampioen aan het vertrek.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Van der Poel maakte eerder deze maand bekend hoe zijn aanloop richting de najaarsklassiekers eruit ziet. De Nederlandse kampioen verkoos een stage in Livigno boven het WK in Imola en rijdt ook de BinckBank Tour. “De BinckBank Tour is niet alleen een ideale voorbereiding op de klassiekers in oktober, ik start er ook gewoon met de ambitie om mezelf meermaals te tonen, gezien de status van de wedstrijd. Een rit meepikken wordt het doel.”

Waar Van der Poel zijn kampioenstrui al liet zien in de Druivenkoers-Overijse en Tirreno-Adriatico, komt De Bondt voor het eerst in actie in zijn Belgische driekleur. Dinsdag soleerde hij naar zijn eerste nationale wegtitel bij de profs. Verder is het uitkijken naar Tim Merlier, die onlangs in de Tirreno Pascal Ackermann versloeg in een massasprint. Senne Leysen, Jonas Rickaert, Oscar Riesebeek en Gianni Vermeersch maken de selectie compleet.

Alpecin-Fenix voor flag-nlflag-be BinckBank Tour 2020
flag-be Dries De Bondt
flag-be Senne Leysen
flag-be Tim Merlier
flag-nl Mathieu van der Poel
flag-be Jonas Rickaert
flag-nl Oscar Riesebeek
flag-be Gianni Vermeersch

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
26 september 2020 11:04
Die Riesebeek ook een fenomeen hoor
26 september 2020 11:19
'Een rit meepikken is het doel'. Hij kan het rondje toch gewoon winnen? Waarom is dat het doel niet?
26 september 2020 11:35
Jammer dat Merlier ook meegaat. Dan gaat van der Poel niet mee sprinten.
26 september 2020 11:42
Mooi de twee nationale kampioenen zij aan zij in de ronde van hun thuisland.
26 september 2020 12:28
Twee sprintjes, een heuvelrit, een kasseienrit en een kort tijdritje waar je amper tijd kan verliezen.

Hup, hup Mathieu, je kans om je eerste meerdaagse World Tour wedstrijd op je naam te schrijven.
26 september 2020 12:52
Jammer dat hij het morgen niet tegen de grote jongens opneemt.
    26 september 2020 16:57
    Het is niet echt een parcours voor Merlier dus zo jammer is het niet.
26 september 2020 13:18
Merlier zal weer de eer van de ploeg hoog moeten houden.
26 september 2020 16:11
Stel dat ze dat procontinentale klassement winnen en volgend jaar naar de Tour morgen, ben ik benieuwd met welke kopmannen ze naar daar trekken, met van der Poel, Merlier en Philipsen in de rangen. Normaal zou je zeggen MVDP voor het groen, maar dat wordt moeilijk als ze Merlier in de vlakke sprints willen uitspelen. Of ze allebei dan maar laten sprinten. En wat dan met Philipsen? Een alternatief programma als kopman laten rijden, misschien met een team rond hem naar de Vuelta? Moeilijke keuzes.

Reacties zijn gesloten.