BinckBank stapt per direct in bij BEAT Cycling Club: “We willen groeien”

BinckBank stapt per direct in bij BEAT Cycling Club: “We willen groeien”

foto: BEAT Cycling Club

dinsdag 9 juli 2019 om 13:30

BEAT Cycling Club heeft in BinckBank een nieuwe partner gevonden. De online beleggingsbank gaat per direct een strategisch partnership aan met de Nederlandse continentale formatie. Het getekende contract loopt tot eind 2021, met de ambitie om daarna door te gaan. De ploeg blijft ‘gewoon’ BEAT Cycling Club heten.

Volgens manager Geert Broekhuizen liggen BEAT en BinckBank veel op dezelfde lijn. “BinckBank denkt buiten bestaande kaders, heeft de ambitie om te groeien binnen het wielerdomein en wil iedere liefhebber en beoefenaar van de wielersport raken. En dat treft: BEAT is ook vernieuwend én ambitieus. Wij hebben als doel de wielersport blijvend te veranderen door middel van onze vernieuwende clubstructuur”, aldus Broekhuizen.

Volgende stappen
Dat BinckBank instapt bij BEAT als hoofdpartner, betekent dat de ploeg meer financiële mogelijkheden krijgt. De formatie is op de baan wereldtop en heeft een continentale wegploeg die wil groeien, op termijn naar het ProContinentale niveau. “Om volgende stappen te zetten in de ontwikkeling van de club hebben we een partnerstructuur opgezet, waardoor we een selecte groep strategische en toonaangevende partners aan BEAT kunnen verbinden. BinckBank is hierin de eerste hoofdpartner die haar vertrouwen uitspreekt en zich langdurig verbindt aan onze club”, vervolgt Broekhuizen.

Martijn Budding won dit jaar de Tour of Rhodes – foto: Nassos Triantafyllou

Eigenzinning
Namens BinckBank is marketingmanager Jon Thissen blij met de nieuwe samenwerking. “Het unieke karakter van BEAT sluit aan bij onze waarden en wij zijn ook een tikkeltje eigenzinnig. Daarnaast zijn we met onze financiële expertise in staat om BEAT te ondersteunen met onze kennis om zo de nieuwe financiële en duurzame structuur verder uit te bouwen”, laat Thissen weten. 

BinckBank is als hoofdsponsor van de BinckBank Tour en de E3 BinckBank Classic ook al actief in het wielrennen. Daarnaast werd het vorige week partner van Team Sunweb.

Dit artikel delen:

11 Reacties

reusjen 9 juli 2019 om 13:54

Ze lijken daar goed bezig te zijn! Lekker zo doorgaan. Wel oppassen dat het eigenzinnig zijn geen doel op zich wordt, het komt vrij vaak terug.

KnightBiker 9 juli 2019 om 14:10

Breukink & Boogerd eruit – Beat – Binckbank erin!
zou ook een goede match zijn voor Van Schip

re-cycle 9 juli 2019 om 14:18

Dus Saxo bank weer terug in het wielrennen

Retro Lex 9 juli 2019 om 14:22

Binck Bank Beat cycling bekt lekker. En Na CCC en DDD nu ook BBB.

rennerske 9 juli 2019 om 15:06

Heel amusant. Heb je al een AAA in gedachten Lex?

city17 9 juli 2019 om 17:57

Astana Alcoholics Anonymous?

Spurter 9 juli 2019 om 14:50

Uniek, eigenzinnig en nog een hoop andere kekke marketingteksten.

Maar wat wordt nu concreet het doel? PCT?

Freewheelert 9 juli 2019 om 15:02

Zou heel mooi zijn als BEAT procontinentaal wordt! Sowieso een mooi project wat toch al een paar jaar loopt. En ook met de onzekerheid rondom Roompot zijn er genoeg Nederlandse profs of talenten die profwaardig kunnen zijn als Havik, Dekker, Schelling, Kooistra etc. beschikbaar. Sterker nog; voor het Nederlandse wielrennen is het bijna een must dat er een dergelijke ploeg bestaat! Zie wat Roompot toch heeft betekend de afgelopen jaren.

Apemantus 9 juli 2019 om 15:26

Hoop dat ze Roompot Charles vervangen in het PCT circuit, mocht dat team van het toneel verdwijnen. Een wielerland als Nederland zonder PCT team is een kwalijke zaak. In de WT zijn we ook niet sterk genoeg vertegewoordigd met enkel slechts één team (Sunweb reken ik allang niet meer als Nederlands team sinds ze met een Duitse licentie rijden, ondanks de personele bezetting, die overigens ook steeds minder Nederlands wordt.)

Baik-Baik 9 juli 2019 om 15:54

Ik vind BEAT van de Nederlandse continentale ploegen het team met de meeste uitstraling. Zowel qua shirt, organisatie en maatschappelijke betrokkenheid een mooie ploeg. Het zou mooi zijn als het frisse BEAT het kneuterige Roompot kan vervangen als Nederlandse procontinentale ploeg.

Freewheelert 9 juli 2019 om 16:14

Vind dat je Roompot daar wel tekort mee doet. Ze hebben dit jaar veel koersen meegedaan voor de overwinning. Zeker de koersen iets onder de grote klassiekers. Daarnaast rijden ze vaak in beeld en hebben ze best een aantal mooie resultaten behaald. Voor het Nederlandse wielrennen zijn ze een opstap geweest voor renners als Groenewegen en Tolhoek. Zeker de laatste zou zonder Roompot tussen wal en schip gevallen zijn; kijk wat die ondertussen gepresteerd heeft.

Ik zou het zeer betreuren als Roompot zou verdwijnen. Het Belgische smaldeel daarentegen heeft zeer weinig toegevoegd, daar kunnen ze wel zonder….

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair