BikeExchange bevestigt interesse in Dumoulin: “Een van de renners waar we continu naar kijken”

maandag 25 oktober 2021 om 08:44
BikeExchange bevestigt interesse in Dumoulin: “Een van de renners waar we continu naar kijken”

foto: Cor Vos

Brent Copeland, algemeen manager van Team BikeExchange, heeft bevestigd dat zijn ploeg Tom Dumoulin op de radar heeft. “Het is een van de vele renners waar we continu naar kijken en over nadenken voor de toekomst”, zei Copeland tegen Cyclingnews.

Dumoulin werd eind vorige maand door de Franse sportkrant L’Équipe in verband gebracht met Team BikeExchange. Volgens de sportkrant stond de 30-jarige Nederlander op het punt om zijn doorlopende contract bij Jumbo-Visma te ontbinden. Voor het management van Dumoulin en zijn ploeg kwam het nieuws compleet uit de lucht vallen. Copeland bevestigde tegen Cyclingnews dat Dumoulin een van de renners is die BikeExchange op het oog heeft voor de toekomst voor een mogelijke rol als klassementsrenner, maar benadrukte tevens dat het niet een beslissing is die de Australische ploeg op korte termijn zal nemen.

“Tom Dumoulin is een renner die eind volgend jaar op de markt is en een renner die de meeste ploegen graag aan boord zouden hebben als hij presteert zoals hij bijvoorbeeld op de Olympische Spelen deed”, vertelde Copeland, die vorig jaar klassementsrenners als Adam Yates en Jack Haig bij zijn ploeg zag vetrekken. “Als hij door wil gaan met zijn klassementsambities is het zeker een renner waarover we om de tafel gaan zitten en zeggen: ‘Oké, is dit iemand die we aan boord kunnen halen voor de toekomst en met wie we kunnen werken’. Hij heeft nog meerdere goede jaren voor de boeg, dus die discussies blijven we voeren.”

De ploegmanager van Team BikeExchange wil eerst zien hoe het seizoen 2022 zich ontvouwt. “Je moet afwachten wat hij volgend jaar doet. Blijft hij investeren in een klassement? Doet hij dat in een drieweekse ronde, of voor etappekoersen van een week? Dat is iets waar we naar moeten kijken, maar het is niet een beslissing die we vandaag nemen. Het is een van de vele renners waar we continu naar kijken en over nadenken voor de toekomst.”

Dit artikel delen:

34 Reacties

josi 25 oktober 2021 om 08:56

Interesse in de zin dat het een van de vele renners is die ze zouden overwegen als hij einde contract is. Eigenlijk een beetje non-nieuws. Als hij volgend jaar een goed seizoen draait en aangeeft van ploeg te willen veranderen, zullen er vast nog wel meer teams interesse hebben.

Panache 25 oktober 2021 om 13:03

Zo concreet in gaan op één naam, met daarbij informatie over in welke rol de renner interessant is, betekent véél meer dan ‘we volgen zo veel renners’.

Petje 25 oktober 2021 om 09:11

Maar als tom met zijn kop al weg is bij jumbo kan hij beter gelijk weg gaan

Murcia 25 oktober 2021 om 09:23

Is wel een grappig stukje omdat Copeland zijn ploeg groter maakt met de vermeende interesse dan ze zijn. BEX slaagt er niet in om een fatsoenlijk budget te krijgen wat je nodig hebt als je de ronderenner Dumoulin wil aantrekken. Dit is gewoon namedropping om af te leiden van de magere dagelijkse realiteit van het team.

Michelangelo 25 oktober 2021 om 09:35

Precies dat. En ik denk overigens ook dat dumoulin er qua reputatie voor moet waken dat ze hem straks niet rohan dumoulin gaan noemen. Soms is het beter gewoon je contract op een goede manier af te ronden ipv te denken dat het gras elders zoveel groener is.

Uiteindelijk komt het overal een beetje op hetzelfde neer. Namelijk hard trainen en hard trappen in de wedstrijden.

Wheely 25 oktober 2021 om 09:36

Het lijkt me niet dat die interesse wederzijds is als Tom daar de klassementsman moet gaan uithangen. Volgens mij is TJV ook hartstikke blij als Dumoulin in een meer vrijbuitende rol blijft. Als hij af en toe iets wint is dat al prima reclame voor de ploeg, precies de juiste Nederlandse inbreng die ze nodig hebben. Een soort kers op de succesen die ze al behalen.

Boasson en Hagen 25 oktober 2021 om 12:07

Dumoulin heeft zelf ook al meerdere malen duidelijk laten weten dat hij niet graag als enige absolute kopman ergens start. Bij BikeExchange zie ik onvoldoende kopmannen om hem te ondersteunen, danwel zelf een kopmanrol op zich te nemen.

peter s 25 oktober 2021 om 12:13

Ik denk ook niet dat BikeExchange gegeerdt word door Tom

Panache 25 oktober 2021 om 13:09

Geen idee of het voor Tom past, maar hij is daar natuurlijke niet eenzaam kopman naast Matthews, Yates (grote ronde winnaar), Hamilton (4e Parijs-Nice) en in mindere mate Chaves.

Lalsacien 25 oktober 2021 om 17:38

@peter s gegeerdt???

Guushovd 25 oktober 2021 om 17:58

Lijkt mij ook. Heeft een paar jaar last gehad van druk (mentale problemen) en is goed opgevangen bij zijn huidige ploeg Een Nederlandse ploeg waar hij het kopmanschap deelt met meerdere renners in alle disciplines. Dan lijkt me een Austalisch avontuur bij een ploeg die hem aantrekt als een uithangbord (absolute kopman) niet de beste move.

I. Karner 25 oktober 2021 om 19:34

@guushovd

“Heeft een paar jaar last gehad van druk (mentale problemen) en is goed opgevangen bij zijn huidige ploeg Een Nederlandse ploeg waar hij het kopmanschap deelt met meerdere renners in alle disciplines. ”

Kopmanschap deelt? Dumoulin? Ik ben van mening, dat hij nog nooit een koers onder TJV als kopman beendigd heeft.

Hij was een erg sterke knecht van Primož tijdens TdF2020, moet ik toegeven. Maar hij nam daar ook een beslissing tegen het team. Hij verliet de Vuelta 2020, omdat hij moe was. In 2021 volgde hij alleen zijn doelen. Eerst met zijn hond wandelen, vacantie…. en daarna ITT op de Olympische Spelen. Nee, dat is geen kopman imo en ik denk ook geen goede teamspeler. Misschien is mijn mening een beetje hard, maar ik denk hij op een bepalde manier het team ook dit seizoen in de steek gelaten heeft. TJV heeft volgens mij niet veel tot nu toe van hem gehad, als we er rekening mee houden dat hij werd aangetrokken als kopman (of mede-kopman) omdat hij beweerde dat hij de Tour wilde winnen.

Steeds hoop ik naturlijk, dat hij het vertrouwen van de ploeg kan rechtvaardigen en bewijzen en bevestigen dat hij in staat is, om deze rol te vervullen. Jongere en duidelijk extreem goede wielrenners als Viengegaard en Foss hebben goed gebruik gemaakt van de kansen, die ze hebben gekregen. Ik ben echt benieuwd hoe dit zich het komende jaar gaat ontwikkelen.

Staf V 26 oktober 2021 om 01:16

@ I.Karner, harde maar correcte conclusie, heeft enkele malen de ploeg in de steek gelaten, beide partijen weten dat hun wegen gaan scheiden, enkel de Nederlandse res publica weerhoud TJV , van de rennerskant is het net hetzelfde, daarom de subtiele hintjes van een ander ploeg in de hoop dat het team toehapt, ze willen wel maar ze gaan hun vingers niet verbranden, Tom ligt goed in de Nederlandse markt en heeft nog een contract tot eind 2022. Een niet opstelling in de Tourploeg voor 2022 zou een duwtje kunnen zijn naar de uitgang eind 2022. Hijzelf zou gezien de hinten wss vroeger zonder verbrekingskosten vertrekken.

Jean Dumas 25 oktober 2021 om 09:38

Het gerucht is vast serieus, maar begint een beetje voetbalproporties te krijgen: soms weten sporter en management nog niets concreets, maar is er wel serieuze interesse van een nieuwe partij.

Magician 25 oktober 2021 om 10:53

Of er wordt ontkend terwijl er dingen spelen, dat gebeurt in het voetbal in ieder geval meer dan genoeg.

VerstandOpNul 25 oktober 2021 om 10:08

Michael Matthews is zich al aan het voorbereiden..

Turtlehead 25 oktober 2021 om 12:07

Yep, hoogtestages en klimtrainingen, geen sprintblokjes…

Scott Sunderland 25 oktober 2021 om 10:46

De interesse zal best concreter zijn van beide zijden dan ze hier zeggen hoor. Die hebben allang een overleg gehad, vermoed ik. Ik geloof ook wel dat Dumoulin na komend seizoen vertrekt bij Jumbo. Maar niet eerder. Tenzij ook Jumbo dat echt beter vindt.

Jean Dumas 25 oktober 2021 om 10:58

Tom is een intuïtieve jongen. Die gaat op gevoel kiezen. Dan is de vraag hoe graag TJV hem wil houden.

Scott Sunderland 25 oktober 2021 om 11:50

Ik vind eigenlijk ook dat BikeExchange qua gevoel best aardig past bij Dumoulin.

thorsen 25 oktober 2021 om 11:31

BikeExchange was dit seizoen een van de slechtste WT teams. Moet je dat dan willen?

Panache 25 oktober 2021 om 13:12

Dat lijkt mij geen negatief argument indien je bij een van de allerbeste wt-teams niet helemaal hebt kunnen aarden. Zonder Dumoulin was DSM/Sunweb/Giant ook hoogstens middenmoot.

Edwin Jansen 25 oktober 2021 om 11:38

Eigenlijk is dit natuurlijk geen nieuws, want vraag je dit aan alle top teams dan krijg het hetzelfde antwoord. Ik snap dat kranten en nieuwsmedia hun content target moeten halen, maar zo langzaamaan wordt het wel een beetje van het niveau story. Inhoudsloos sensatie zoeken. Mss ben ik te kritisch maar als je al bijna 40 jaar het wielrennen volgt is dit niet heel erg interessant om te lezen. Dat had ik zelf namelijk ook wel kunnen bedenken.

de adelaar 25 oktober 2021 om 11:42

Alles hangt samen hoe graag Giant Dumoulin aan boord wil als hun uithangbord. Het zal dan ook meest logisch zijn als de werkelijke interesse er is en niet een gerucht zoals zovelen dat Giant hun nek( lees salaris Dumoulin) willen uitsteken

Turtlehead 25 oktober 2021 om 12:08

Mooi dat ie ergens terecht kan. Ik zou zeggen: strik erom en doei.
Ome Frits zal t uiteindelijk wel begrijpen.

Oblomov 25 oktober 2021 om 16:15

Hoeveel winkels heeft Jumbo inmiddels in België? Want de Vlaamse markt is de enige waarop dit team, met Van Aert, nog significante sponsorwaarde levert. Alhoewel het zelfs op die markt met heel veel negativiteit gepaard lijkt te gaan, met dat gezeur over de groene trui. Het bredere Nederlandse publiek bereik je nauwelijks meer met dit team. Niet met de wielrenners, tenminste.

Murcia 25 oktober 2021 om 16:30

Sponsorwaarde zal meer dan voldoende zijn want Ome Frits doet niet aan liefdadigheid, sterker nog zijn passie ligt bij de autosport. De betrokkenheid bij het project blijft ongekend groot, onlangs nog een marathonschaatsploeg aan de uitdijende franchise toegevoegd.

FDJ 25 oktober 2021 om 12:59

Ik vind Bikeexchange (en voorgangers) vaak kleurloze ploegen die me niet kunnen boeien en aanspreken. Zo de als.Tom daar naar toe zou gaan.

Michiel 25 oktober 2021 om 15:27

Continue naar kijken? Man wat een dagtaak

Murcia 25 oktober 2021 om 15:31

Gezien de financiële mogelijkheden bij Bex is het: Kijken, Kijken, niet kopen.

Michiel 25 oktober 2021 om 19:22

Haha, ja. De Kijkshop van t wielrennen. Bestaan die winkels eigenlijk nog

Chaba Jimenez 26 oktober 2021 om 00:11

Tom wil een speciale behandeling en ik ben er vrij zeker van dat Jumbo hier niet toe bereid is. Dan sluipt er geroddel onrust in de ploeg.

Dat gezegd zijnde, elke ploeg met een minder rigide filosofie en de poen moet hem zsm oppikken.

Klasbak pur sang en publicitair gezien ook een hele interessante renner.

Staf V 26 oktober 2021 om 01:25

Het is wel zo als hij naar een ander team gaat om een klassement te rijden in een grote ronde dan is die druk daar weer, wil en kan hij dat nog wel?
Daar tegenover, bij TJV is hij maar de zoveelste kopman die zich nu wel zal moeten passen naar de ploegtucht, en niet zoals in zijn laatste tour waar hij veel onrust in de ploeg bracht.

I Langof 26 oktober 2021 om 09:31

@Stav V, @I. Karner, zijn jullie twee Belgen :) (?) Harde conclusies tegen iemand die de hoop van de natie is.
Ik ben hellas met jullie eens, dat hij bijna altijd, als hij er was, de ploeg in de steek gelaten heeft.

@Chabe Jimenez
Tom mag van mij ook een speciale behandeling heben. Ik geloof dat TJV er klaar voor was, zolang Tom maar bijdraagt aan de teamdoelen. Uiteraard, dit moet in verhouding staan tot de prijs. Je hebt een hoofdrol aangehuurd en het brengt een slechte chemie in het team als je hem laat gaan zonder zijn taken op zich te nemen en in 2 jaaren niets te laten zien…

Headlines

Materiaalzone

Populair