Bike-off voor startplek in olympische teamsprint op wielerbaan Grenchen

maandag 4 januari 2021 om 18:58
Bike-off voor startplek in olympische teamsprint op wielerbaan Grenchen

In 2015 was het EK baanwielrennen in Grenchen - foto: Cor Vos

Op donderdag 28 januari wordt in het Zwitserse Grenchen bekend wie de selectie voor de Nederlandse teamsprint op de Olympische Spelen compleet maakt. De KNWU heeft gekozen voor neutraal terrein om de bike-off te houden. De baanwielrenners trainen normaliter in Omnisport Apeldoorn.

In het Velodrome Suisse in Grenchen (ook wel het hoofdkwartier van BMC) nemen Roy van den Berg, Theo Bos en Nils van ’t Hoenderdaal het tegen elkaar op. Zij zullen elk drie keer vanuit staande start een ronde rijden, en diegene met de snelste tijd over die rondes krijgt de plek. De winnaar voegt zich dan bij Harrie Lavreysen, Jeffrey Hoogland en Matthijs Büchli, die al geselecteerd zijn voor Tokio.

De bike-off voor de startplek werd vorig jaar uitgesteld vanwege het coronavirus. Op dat moment lag Roy van den Berg daarvoor in pole position, maar de KNWU had die positie nog niet bevestigd. Nils van ’t Hoenderdaal, Sam Ligtlee en Theo Bos meldden zich aan als tegenkandidaten, maar inmiddels is duidelijk dat alleen Bos en Van ’t Hoenderdaal de uitdagers zullen zijn van Van den Berg.

Lees ook: Theo Bos gaat zich omscholen voor laatste kans op Tokio (interview)
Lees ook: Startplek Roy van den Berg op de teamsprint is gewild: “Alleen maar mooi” (interview)

Dit artikel delen:

4 Reacties

Pizzi 5 januari 2021 om 00:25

Ik verwacht Roy, maar vlak Nils niet uit. Theo komt normaal gesproken tekort tegen deze twee krachtpatsers, maar blijft natuurlijk een klasbak.

0
Kaj 5 januari 2021 om 10:41

Paracycling op trainingskamp op de Antillen en een Bike-off in Grenchen. De KNWU doet niet aan reisbeperkingen.

0
Sjon 5 januari 2021 om 11:59

Rare keus inderdaad om zo veel te reizen voor alleen maar ‘neutraal terrein’. Trainen niet al deze mannen in Apeldoorn? Dan lijkt mij die baan evengoed neutraal. Desnoods allemaal verplicht in een hotel, dan zijn omstandigheden eerlijk genoeg. Iedereen zijn eigen coach langs de baan, klaar.

0
Turtlehead 6 januari 2021 om 17:30

Echt wereldvreemd hoor. Nou gaan er dus 10 man (of zoiets) meerdere dagen naar Zwitserland voor een paar rondjes op een wielerbaan (renners, begeleiding, verzorging, officials…)???
Terwijl je nul extra reisbewegingen hebt als je het in Apeldoorn doet.
Belachelijk, ik hoop dat ze bij terugkeer allemaal twee weken in quarantaine moeten, want dit kan je bij lange na niet ‘noodzakelijk’ noemen.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone