Bert-Jan Lindeman: “Geen angst voor La Primavera”
vrijdag 15 maart 2013 om 19:42

Bert-Jan Lindeman: “Geen angst voor La Primavera”

Bert Jan Lindeman

foto: Sirotti

Zondag staat met La Primavera de eerste grote klassieker van het seizoen op het programma. Nederlander Bert-Jan Lindeman zit voor het tweede jaar op rij in de selectie van Vacansoleil-DCM en dwong die af door indruk te maken in Parijs-Nice. Lindeman droeg daar immers twee dagen lang de bergtrui. Wielerflits blikt vooruit op Milaan-San Remo met de renner uit Drenthe.

“Het is een droom om in deze klassieker van start te mogen gaan”, opent Lindeman enthousiast. “Al van toen ik als kleine jongen met fietsen begon, dacht ik aan koersen als Milaan-San Remo en de Ronde van Vlaanderen. Ik ben Vacansoleil-DCM daarom zeer dankbaar voor het vertrouwen en deze kans, het is een mooie stap in mijn carrière dat ik nu aan wedstrijden als deze mag deelnemen.”

De tweedejaarsprof van Vacansoleil-DCM heeft alle vertrouwen in een goede afloop. “Ik heb met Parijs-Nice de perfecte voorbereiding achter de rug en hoop de goede vorm nog enkele weken te kunnen vasthouden. Ik kan met een goed gevoel naar zondag toeleven.” Lindeman mocht in Parijs-Nice dankzij zijn aanwezigheid in een vroege ontsnapping twee dagen lang de bergtrui dragen.

“Of ik ook zondag kan aanvallen, hangt van de ploegleiding af. We hebben de rolverdeling immers nog niet besproken. Zaterdag zal Hilaire Van der Schueren mij mijn taak laten weten, en die kan ‘mee in een ontsnapping gaan’ zijn.” Van de afstand (299 kilometer) heeft Lindeman alvast geen schrik. “Ik heb een grote motor. Normaal gezien zou ik lang moeten meekunnen.”

De 23-jarige renner vindt zelf dat hij deel uitmaakt van een sterk blok. “Bij Vacansoleil-DCM hebben we een goede Kris Boeckmans tot onze beschikking. Hem kunnen we achter de hand houden voor de sprint, maar we kunnen ook aanvallen met Juan Antonio Flecha”, weet Lindeman. De Spanjaard is ex-winnaar van de Omloop Het Nieuwsblad en bewees gedurende zijn carrière al langere klassiekers aan te kunnen.

Lindeman ziet toch vooral Boeckmans als speerpunt van de ploeg. “Kris kwam vorig jaar ten val in de afdaling van de Poggio, en had anders meegesprint voor een mooie ereplaats. Dat is dit jaar weer het doel. Ik ben niet goed in favorieten uitkiezen, maar ik denk dat hij samen met Fabian Cancelllara en dé man in vorm Peter Sagan een grote rol van betekenis zal spelen. Om die laatste kunnen we niet heen.”

Ook na Milaan-San Remo ziet de Drentse renner nog kansen voor zichzelf en de ploeg. “Mijn eigenlijke topvorm moet er nog aankomen, die moet er zijn tussen de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en de Amstel Gold Race.” Het blijft de vraag of Lindeman überhaupt geselecteerd zal worden voor deze koersen, toch heeft hij er veel vetrouwen in. “Als ik in vorm blijf, dan rijd ik ze gewoon.”

De jonge Bert-Jan Lindeman kent duidelijk geen angsten voor wat hem te wachten staat. “Ik heb alle vertrouwen in de komende wedstrijden en wil me graag tonen. In de afgelopen Parijs-Roubaix zat ik op een bepaald moment in de kopgroep, maar dit jaar wil ik mee tot in de finale gaan. Ik ben nog vrij jong en wil in dienst van Juan Antonio Flecha graag veel ervaring opdoen”, besluit de mondige Drent.

RIDE Magazine