Bernhard Eisel ook komend seizoen bij Dimension Data

woensdag 24 oktober 2018 om 18:13
Bernhard Eisel ook komend seizoen bij Dimension Data

foto: Sirotti

Bernhard Eisel heeft zijn contract bij Dimension Data met een jaar verlengd. De ploeg ziet een belangrijke rol weggelegd voor de ervaren kracht, die de jongere renners moet bijstaan. Ook heeft hij een sleutelfunctie in het samenbrengen van de huidige ploeg en de renners die zich na dit seizoen bij de Zuid-Afrikaanse WorldTour-formatie voegen.

“Ik ben extreem blij dat ik er nog een jaar aan kan toevoegen bij Dimension Data”, reageert Eisel. “Terwijl ik er altijd van droomde om te stoppen bij een Amerikaans team en mijn laatste dagen te slijten in Malibu, lijkt het erop dat ik na 2019 met pensioen ga in Camps Bay (een toeristenoord in Zuid-Afrika, red.)”, grapte de 37-jarige Oostenrijker.

2018 was een pittig jaar voor hem, nadat hij een zware hoofdblessure opliep bij een valpartij in de vijfde etappe van Tirreno-Adriatico. Hij moest zelfs een hersenoperatie ondergaan, toen een zogenoemde hematoom aan het licht kwam als gevolg van zijn val. Pas eind juli kon hij zijn rentree in competitieverband vieren.

Steun
“Ik kijk uit naar het nieuwe seizoen. Dit jaar was duidelijk niet perfect. Ik had mijn hoogtepunten en veel dieptepunten door mijn blessure, maar ik ben superblij dat ik terug ben. Dat is ook de belangrijkste reden dat ik besloot te blijven. Ik kreeg zoveel vrijheid van de ploeg, die me steunde met alles wat ik nodig had tijdens mijn blessure”, aldus Eisel.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Scott Sunderland 24 oktober 2018 om 19:21

Met dank aan zijn vriend Cavendish. En waarom ook niet.

hartstikkebedankt 24 oktober 2018 om 20:21

DD heeft zich serieus versterkt (was ook wel nodig maar toch), ik ben benieuwd naar volgend seizoen. Hopelijk kan Cav met zijn maatje Eisel nog een paar kunstjes doen na een 2018 dat nog slechter was dan 2017 en herpakken Meintjes en Gibbons zich een beetje.

De aanwinsten Valgren, Kreuziger, Gasparotto en Nizzolo zijn altijd goed voor een paar mooie ereplaatsen, met name Valgren is natuurlijk een toptransfer. Aangevuld met Hagen zie ik er best een mooi seizoen uitrollen voor deze ploeg.

Brabander 24 oktober 2018 om 21:08

Ze hebben in ieder geval niet stilgezeten daar. Vooral voor de klassiekers toch een fikse kwaliteitsinjectie

Headlines

Materiaalzone