Bernal toch niet in Route d’Occitanie, twijfels rondom Tour-deelname

Bernal toch niet in Route d’Occitanie, twijfels rondom Tour-deelname

foto: ©Getty images

dinsdag 12 juni 2018 om 14:40

Egan Bernal zal toch niet aan de start verschijnen van de Route d’Occitanie. Dit blijkt uit de zevenkoppige selectie die zijn Britse werkgever Sky heeft vrijgegeven voor de Franse rittenkoers. Aanvankelijk zou het Colombiaanse toptalent er zijn opwachting maken, met het oog op een eventuele deelname aan de Tour de France.

Het is de vraag of het niet starten van Bernal een teken aan de wand is met het oog op de Tour. De 21-jarige klimmer gaf in een recent interview met de Colombiaanse krant El Espectador aan graag dit jaar al de Franse ronde te willen betwisten. “Maar mijn enige doel zal zijn om Chris Froome naar zijn vijfde Tourzege loodsen. Ik zal me volledig leeg rijden voor hem”, liet hij tegelijkertijd weten.

Niet iedereen kan zich vinden in het geopperde plan om de jonge Colombiaan – dit jaar al winnaar van de Tour of California – naar La Grande Boucle te sturen. Zo is Gianni Savio – teammanager van Androni Giocattoli-Sidermec én de ontdekker van Bernal – van mening dat de Tour te vroeg komt.

Door het niet starten van Bernal in de Route d’Occitanie, rijzen er steeds meer twijfels omtrent zijn (mogelijke) Tour-deelname. Volgens El Espectador zal er deze week een beslissing worden genomen. De kans is aanwezig dat Bernal ‘pas’ in de Vuelta a España zijn debuut zal maken in een grote ronde. Een scenario waar Bernal eerder dit seizoen al bij stilstond.

Kwakkelende Intxausti maakt wél opwachting in Franse koers 
Wie wél zijn opwachting maakt in de Route d’Occitanie, is Beñat Intxausti. De 32-jarige Spanjaard sukkelt al sinds 2016 met de gevolgen van klierkoorts. Sindsdien heeft de klimmer geen enkele grote ronde meer betwist, en kwam hij vorig seizoen slechts tot drie koersdagen.

Dit jaar moest hij op de openingsdag van de Tour of Norway opgeven, waarna hij de Hammer Series Stavanger als vijfde wist af te sluiten met zijn ploeg.

Dit artikel delen:

6 Reacties

josi 12 juni 2018 om 14:58

Bernal wordt steeds jonger, zie ik. Persoonlijk zou ik hem niet opstellen in de Tour. Een debuut in de Vuelta lijkt me veel beter voor hem.

Sagan=hulk 12 juni 2018 om 15:25

Eigenlijk is het beste plan om hem dit jaar geen grote ronde te laten rijden. Laat hem zich uitleven in Polen en de Italiaanse najaarskoersen. Volgend jaar kan hij dan zijn debuut maken in Giro of Vuelta. Binnen twee jaar dan kopman in de Tour.

ChefSpijker 12 juni 2018 om 15:50

Genoeg andere gegadigden bij Sky voor de Tourploeg. Maar dat ie dit rondje overslaat heeft weinig invloed op een selectie voor de Tour volgens deze gozer die Portal zondag sprak in de Dauphiné: https://twitter.com/petercossins/status/1005732230625398784

Volgens hem gaf Portal zondag (toen ie het ook tweette) dus aan dat hij die Route de huppeldepup over zou slaan en dat hij nog steeds op shortlist Tour staat en de kans ook groot (likely kun je denk ik wel zo vertalen) is dat ie start.

Zelf zou ik denk ik eerder deze selectie samenstellen: Froome, Thomas, Poels, Hart, Kwiatkowski, Moscon, Van Baarle en Rowe. En Bernal kopman maken voor Vuelta met oa Sergio Henao, DLC, Castroviejo, Lopez, Kiryienka in dienst van hem. Maar Bernal op de plek van Hart in de Tourploeg kan natuurlijk ook prima. Best kans dat Hart gepiekt heeft naar een Dauphiné en het beste er vanaf is voor de komende maand.

Melkzuur 12 juni 2018 om 18:30

Ik hoop dat Bernal deelneemt, en Froome al de kleuren van de regenboog doet uitslaan.

Random wielerliefhebber. 12 juni 2018 om 19:27

Ik denk froome, Poels, Thomas, van Baarle, kwiatkowski, moscon, castroviejo, bernal

Covadonga 12 juni 2018 om 19:52

Leuk om te lezen dat Intxausti weer start. Ik hoop dat het hem goed gaat. Die is bij Sky niet uit de verf gekomen zeg. Hij had ook nooit naar Sky moeten gaan -).

Headlines

Materiaalzone

Populair