Bernal had vrees voor Gilbert: “Laatste kilometer als een tijdrit gereden”

zaterdag 16 maart 2019 om 18:00
Bernal had vrees voor Gilbert: “Laatste kilometer als een tijdrit gereden”

Egan Bernal nam zaterdag de leiderstrui over van Michal Kwiatkowski, maar het had weinig gescheeld of Philippe Gilbert was er met de leiderstrui vandoor gegaan. De Belg had met nog 2,5 kilometer te gaan nog een ruime voorsprong op het groepje der favorieten. “We konden Gilbert niet de trui van ons over laten nemen, dus heb ik de laatste kilometer als een tijdrit gereden”, vertelt Bernal na afloop.

“Kwiatkowski had me vlak daarvoor verteld om door te rijden om de leiderstrui veilig te stellen”, zijn de woorden van de Colombiaan in het flashinterview na afloop. “De slotklim was erg gecompliceerd. We dachten dat we alles onder controle hadden, maar uiteindelijk werden we toch nog gedwongen het tempo op te voeren.”

“Een wedstrijd win je altijd pas in de laatste etappe. De etappe van morgen is erg lastig en de gaten zijn niet zo groot, dus moet ik geconcentreerd blijven, ook al sta ik er goed voor”, blijft de nieuwe leider alert.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Turtlehead 16 maart 2019 om 18:52

Natuurlijk is het nog niet helemaal over, maar wel bijna. De gaten zijn voor PN extreem groot. Alleen Quintana en/of een inzinking kunnen Bernal nog tegenzitten.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone