Bernal blijkt waaierspecialist: “Als je alleen moet volgen, is het makkelijker”
foto: Cor Vos
maandag 11 maart 2019 om 18:35

Bernal blijkt waaierspecialist: “Als je alleen moet volgen, is het makkelijker”

Egan Arley Bernal heeft zich in de eerste twee etappes van Parijs-Nice een heuse waaierspecialist getoond. De Colombiaanse klimmer was attent in de waaiers en zo belangrijk voor Team Sky. “Het was een leuke etappe, maar ook een heel moeilijke”, zegt Bernal.

“Het waaide de hele dag en het was best wel stressvol in de kopgroep. We begonnen met Iván Ramíro Sosa, Sebastian Henao, Tao Geoghegan Hart en Jhonatan Narvaez op kop. Zij zetten ons vanaf het begin van voren af”, legt Bernal uit. “Met Michal Kwiatkowski en Luke Rowe was het daarna makkelijk om vooraan te rijden.”

Respect
“Het peloton heeft namelijk veel respect voor hen”, merkt de Colombiaan op. “Daarom is het makkelijk voor mij om te volgen, in de finale ging dat erg goed. Als je alleen moet volgen, is het makkelijker. Zij vertelden de hele dag: ‘Links, rechts, let op hier, we moeten naar rechts of naar voren’. Als je mensen hebt die zeggen wat je moet doen, maakt dat het zo veel eenvoudiger!”

Mede door de goede tips van Rowe en Kwiatkowski zat Bernal mee in de beslissende kopgroep die ging sprinten om de ritzege. Dylan Groenewegen won en Bernal werd zevende. In het klassement staat hij vijfde. Ploeggenoot Kwiatkowski is de nieuwe nummer twee door de late aanval in de waaierrit.

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
11 maart 2019 19:24
Dan ben je zelf niet een specialist maar simpelweg attent en dolgelukkig met ervaren ploeggenoten die het zwiepen van de waaier al kennen.
    12 maart 2019 11:44
    Denk ik ook. Groenewegen heeft ook veel gehad aan Wijnants en Grondahl.
11 maart 2019 19:35
Haha het is allemaal heel makkelijk. Je moet echter ook nog wel de benen hebben.
11 maart 2019 20:37
Tja, het zal zeker helpen, maar hij laat het toch wat al te makkelijk klinken.
11 maart 2019 21:00
Hij schoof mee goed in, hing lekker in de wind, had goede benen en gaf Groenewegen ook een handig duwtje, zodat die in het wiel bleef van Kwiatkowski die even een fietslengte dichtreed.
11 maart 2019 21:45
Overdonderend wat je zo allemaal kan missen op een droge maandag. Een hele resem toppers die eruit gewaaid worden... niet normaal.
Sagan sickness, Yates, Izagirre, Uran, Cav, Meintjes en De Buyst out.
Tusveld, Matthews en Barguil seriously out. :(

'Winnaars' van de dag Groenewegen, Bernal en?

En de kijkers ook zeker? Jammer dat we het scheuren niet in beeld kregen.
12 maart 2019 01:21
Bernal gaat een hele grote worden. Hij kon de giro wel eens gaan winnen.
12 maart 2019 10:32
Bernal heeft Stijn Vandenbergh lekker uit de wind gehouden

Reacties zijn gesloten.