Berden de Vries moet op zoek naar nieuwe werkgever

Berden de Vries moet op zoek naar nieuwe werkgever

foto: Marcel Koch

woensdag 6 september 2017 om 14:00

Berden de Vries krijgt geen contractverlenging bij Roompot-Nederlandse Loterij. De 28-jarige Drent heeft te horen gekregen dat de ploegleiding de voorkeur geeft aan een jong talent. “Ik heb vooral erg veel pech gehad dit jaar, met bijvoorbeeld wel twaalf valpartijen”, baalt De Vries in het persbericht.

Zoektocht
Samen met zijn management is de voormalig winnaar van Olympia’s Tour hard op zoek naar een nieuwe ploeg. “Het is natuurlijk teleurstellend dat er geen plaats meer voor mij is, maar ik ben de ploegleiding tegelijkertijd dankbaar voor de kansen die ik in de afgelopen drie jaar heb gehad. Ik wil graag mijn carrière voortzetten en ben met mijn management hard op zoek naar een team waar ik mij kan revancheren voor dit pechseizoen.”

Zijlaard: “Moeten blijven doorselecteren”
Teammanager Michael Zijlaard geeft tekst en uitleg over het afscheid van De Vries. “Berden is een prima renner, maar omdat wij binnen ons team jonge talenten kansen willen blijven geven, is het noodzakelijk dit soort beslissingen te nemen. Wij moeten blijven doorselecteren om die doorstroming te garanderen”. Eerder op woensdag maakte Roompot-Nederlandse Loterij bekend dat talenten Jan-Willem van Schip en Hartthijs de Vries komende winter de overstap maken.

Dit artikel delen:

11 Reacties

vlek 6 september 2017 om 14:13

Vorig jaar nog een van de Roompot-smaakmakers in het voorjaar, maar op zichzelf geen onlogische keuze van de ploeg. Ik neem aan dat hij wel een aardige ploeg kan vinden.

0
Wielerfan1987 6 september 2017 om 14:17

Zonde hoor

Heeft dit jaar inderdaad niet zijn niveau gehaald mede door pech maar was voorgaande twee seizoenen toch steevast bij de betere 5 a 7 renners van de ploeg.
Jammer voor hem dat zijn leeftijd nu tegen hem werkt maar wel realistisch vanuit de ploeg dat ze moeten blijven doorselecteren.

Ik ga er dan ook vanuit dat men ook van van Empel afscheid zal nemen die al 3 jaar niks presteert

0
The Don 6 september 2017 om 14:30

@Wielerfan1987

Waar baseer jij op dat De Vries “steevast” bij de betere 5 a 7 renners hoort?

Ik kan me herinneren op volgens mij een keer een goede Gent-Wevelgem en 1x een goede rit in de ronde van Duinkerken in de laatste 3 jaar. Voor de rest ben ik niet echt onder de indruk. De afgelopen 3 jaar is het NK tijdrijden ook behoorlijk teleurstellend.

0
Wheely 6 september 2017 om 14:31

Twee keer de Vries is ook gewoon onhandig.

0
vlek 6 september 2017 om 14:39
Quote:
k kan me herinneren op volgens mij een keer een goede Gent-Wevelgem en 1x een goede rit in de ronde van Duinkerken in de laatste 3 jaar.

En er zijn zeven renners waarvan je je meer kunt herinneren?

0
The Don 6 september 2017 om 14:57

@vlek

2017:
Qua uitslagen alleen al de volgende renners (nu zijn dit alleen maar getallen, daar ben ik eigenlijk niet van maar uw vraagt wij draaien)

Weening
Ligthart
Van der Lijke
Kreder
Vermeltfoort
Van der Hoorn
Meijers
Asselman

In 2016 waren er ook nog renners als Lammertink, Tolhoek, Duyn en zelfs De Maar (2015) die behoorlijk meer uitslagen hebben gereden

Een renner als van Goethem rijdt geen uitslag maar die gast zit echt bok vaak mee, wat dus knap is.

0
vlek 6 september 2017 om 15:08

De voorgaande twee seizoenen..

0
Tutu888 6 september 2017 om 16:34

Zonde voor deze jongen die echt wel op het niveau van Roompot meekan maar bij wie de leeftijd dus tegen begint te werken. De Vries zal nu afhankelijk zijn van het Continentale circuit, voor een buitenlandse ProConti ploeg is helaas niet echt interessant.

0
maklukzat 6 september 2017 om 16:47

Het voorjaar was vorig jaar bij hem goed. Dat was de reden dat Roompot ook nog een jaar contractverlenging voor hem in de aanbieding had. Helaas voor hem heeft hij die lijn niet kunnen doortrekken. Hij zal toch hopen op een buitenlandse Pro Contiploeg neem ik aan.

0
wimpy 6 september 2017 om 19:26

Blijft Andre Looij?

0
Jans Koerts 6 september 2017 om 20:00

Wel jammer voor Berden, maar zal nu ook noodgedwongen een stap terug moeten zetten naar de continentals.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone