Benoot: “Hoop dat opgave mijn deelname aan de Spelen niet in het gedrang brengt”

donderdag 8 juli 2021 om 11:43
Benoot: “Hoop dat opgave mijn deelname aan de Spelen niet in het gedrang brengt”

foto: Cor Vos

Tiesj Benoot heeft geblesseerd moeten afstappen in de Tour de France en dat is met oog op de aankomende Olympische Spelen geen goed teken, erkent hij. Na de valpartijen in de openingsweek heeft de coureur van Team DSM last van zijn hamstrings en de heup. “Maar blessures zijn niet superzwaar”, vertelt hij aan Het Nieuwsblad.

“Ik vermoed dat een paar dagen rust en behandeling wel zal volstaan om te herstellen, maar het is natuurlijk wel een teleurstelling om de Tour te verlaten op deze manier”, aldus Benoot. “Ik hoop dat dit mijn deelname aan de Spelen niet in het gedrang brengt en ik ga er alleszins alles aan doen om daar gewoon op mijn best aan de start te kunnen verschijnen.”

Drie valpartijen in de eerste drie etappes zorgden voor de nodige problemen bij Benoot. “Ik had gehoopt dat ik me beter ging voelen na de rustdag. Afgelopen weekend had ik er in de bergen heel veel last van, en na de rustdag is het alleen maar erger geworden. Dat heeft nu zijn tol geëist”, vertelde hij na de elfde rit over de Mont Ventoux, die hij dus niet uitreed.

Lees ook:

Dit artikel delen:

8 Reacties

Wheely 8 juli 2021 om 11:55

Als je een beetje kan herstellen eerder een voordeel lijkt me. Hopelijk laat de Belgische bondscoach zich inspireren door Cruijff.

Turtlehead 8 juli 2021 om 12:30

Precies. En verder 180 km vol gas in dienst van d’n Wout en dan is het goed geweest.

KnightBiker 8 juli 2021 om 14:42

Benoot geeft niet zomaar op, van die valpartijen zal hij toch ook van moeten herstellen… dus, wellicht zal dat vroege uitstappen niet per se een voordeel zijn te opzichte van een niet geblesseerde/gekwetste renner.

lampje 8 juli 2021 om 13:58

Rijdt het hele seizoen al matig, zijn selectie is sowieso redelijk verrassend om die reden.

KnightBiker 8 juli 2021 om 14:34

+1 vorm behoud lijkt me toch een natuurlijke voorwaarde voor een event als de OS. Het kan niet zo zijn dat je omwille van een vroege selectie straks renners moet meenemen die half geblesseerd of hopeloos uit vorm zijn ten opzichte van het selectie moment.

Voordeel van Benoot is dat het een renner is die kan klimmen, een klassieker aan kan maar niet zomaar zal kunnen winnen en daarom ook niet stiekem voor eigen kans gaat. maar inderdaad ik het al te lang niets gezien wat de vroege selectie rechtvaardigt.
Dylan Teuns lijkt me een prima vervanging heden.

Titaantje 8 juli 2021 om 16:28

Teuns is dan juist weer een renner die ik zich niet zie opofferen zoals Benoot dat wel kan.

Pole Pole 8 juli 2021 om 15:02

De bondscoach moet onverbiddelijk zijn. Hij is niet klaar.

Remcoderksen 8 juli 2021 om 18:20

Het maakt niet uit wie belgen meenemen, ze missen sowieso winnaarsmentaliteit.

Headlines

Materiaalzone

Populair