Bennati helpt Cancellara tijdens de klassiekers

maandag 26 december 2011 om 16:38

foto: Sirotti

Daniele Bennati zal volgend seizoen weer acte de présence geven tijdens de voorjaarsklassiekers. Dat vertelde de Italiaanse sprinter van RadioShack-Nissan tegen Cyclingnews. Daarnaast hoopt hij op deelname aan de Olympische Spelen in Londen.

“Het voorbije jaar heb ik de Vlaamse klassiekers links laten liggen omdat ik op de kasseien geen risico wilde nemen met mijn geblesseerde achillespees”, vertelde de Italiaan. “Nu heb ik Cancellara beloofd dat ik hem zal bijstaan en helpen wedstrijden te winnen.”

Na Milaan-San Remo staat Bennati aan de start in Harelbeke, Gent-Wevelgem en de Ronde van Vlaanderen. Parijs-Roubaix slaat hij waarschijnlijk over. Na het klassieke voorjaar keert hij in mei terug naar de Giro, die hij in 2011 vanwege een sleutelbeenbreuk moest missen.

In het najaar hoopt Bennati te mogen starten op de Olympische Spelen. Het parcours is volgens de Italiaan niet zo simpel als menigeen denkt. “Er zijn 35 kilometers van de slotklim tot de finish. Er is weinig tijd om te herstellen. Het kan zijn dat het in een sprint eindigt, maar het zal waarschijnlijk geen massasprint worden. Misschien een groep van ongeveer vijftig renners. Dat maakt het een interessante omloop, nog meer dan in Kopenhagen.”

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair