Benjamin Thomas blijft sprinters voor in Duinkerke

donderdag 11 mei 2017 om 16:17
Benjamin Thomas blijft sprinters voor in Duinkerke

Benjamin Thomas heeft in de Vierdaagse van Duinkerke de derde etappe gewonnen. De uit het peloton ontsnapte Fransman van Armée de Terre bleef in Amiens na een spannende finale het sprintende peloton nipt voor.

Een groep van zeven renners vormde onderweg de vlucht van de dag. Andrea Vendrame en Raffaello Bonusi (Androni Giocattoli), Brice Feillu (Fortuneo-Vital Concept), Guillaume Levarlet (Wanty – Groupe Gobert), Thibault Ferasse (Armée de Terre), Flavien Dassonville (HP BTP – Auber93) en Jeremy Cabot (Roubaix Lille Métropole) werden echter al op 29 kilometer van het einde ingerekend.

Sylvain Chavanel ging er in de slotfase alleen vandoor. De routinier van Direct Energie kreeg in de finale gezelschap van Maxime Vantomme (WB Veranclassic Aqua Protect) en Thomas. De drie leken in de finale door het door FDJ aangevoerde peloton ingelopen te worden, maar Thomas hield moedig stand. Aan de finish bleef hij het peloton met enkele meters voor, waardoor hij een knappe zege wist te boeken. Niccolo Bonifazio won de sprint van het peloton en werd tweede, voor Arnaud Démare. Raymond Kreder was op een negende plaats de beste Nederlander.

Jens Debusschere blijft aan de leiding van het algemeen klassement. Morgen gaat de Franse rittenkoers verder met een etappe naar Le Portel, waarin het peloton in de finale vier plaatselijke omlopen met daarin een beklimming krijgt voorgeschoteld.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Leukefans 11 mei 2017 om 16:20

Chavanel is een beetje de schemiel van de dag, zat nog bij Thomas en Vantomme en liet zich inlopen toen het peloton dicht kwam. Waarop Thomas nog eens vol doorzette en op indrukwekkende wijze voorop bleef. Knappe zege!

storm-biker 11 mei 2017 om 18:10

Armée de Terre gaat lekker dit seizoen!

Laatste nieuws

Materiaalzone