Beñat Intxausti weigert op te geven: “Ben nog altijd gemotiveerd”

Beñat Intxausti weigert op te geven: “Ben nog altijd gemotiveerd”

Beñat Intxausti in betere tijden: als winnaar van een Giro-etappe - foto: Sirotti

donderdag 13 december 2018 om 15:09

Beñat Intxausti reed sinds 13 september 2015 slechts 23 koersdagen voor zijn Britse werkgever Sky. De Baskische klimmer – die al jaren kampt met de naweeën van de Ziekte van Pfeiffer – blijft echter hopen op een definitieve terugkeer aan de top. “Ik ben nog altijd gemotiveerd”, zo laat hij weten aan Zikloland.

Ooit was Intxausti een succesvol wielrenner. Zo reed hij als coureur van Movistar top-10 in zowel de Giro d’Italia als de Vuelta a España. Daarnaast won hij twee etappes in de Italiaanse ronde. In 2016 werd bij de 32-jarige renner echter klierkoorts geconstateerd.

Sindsdien probeert Intxausti weer terug te komen op topniveau, vooralsnog zonder succes. Ondanks drie verloren seizoenen, geeft het Baskische Euskadi-Murias hem nog een kans. “Ik wil nog altijd terugkeren op mijn oude niveau”, blijft hij gemotiveerd. “Ik denk dat ik enkele mooie jaren voor de boeg heb.”

Baskische koersen 
“Op dit moment gaat alles goed”, aldus de Bask. “Ik train dagelijks, en voel me ook goed.” Intxausti hoopt dan ook klaar te zijn voor het begin van het seizoen. Hij kijkt vooral naar de Vuelta én de wedstrijden in ‘zijn’ Baskenland. “Mijn favoriete koers is de Ronde van het Baskenland. Het is echter zaak om me eerst weer wielrenner te voelen.”

Dit artikel delen:

1 Reactie

west 13 december 2018 om 16:09

Ongemotiveerd de hoop van het hele Baskenland op je schouders nemen lijkt me ook onverstandig ;)

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone