Ben Swift: “Ik wist diep van binnen dat ik bij Sky wilde rijden”
foto: Sirotti
dinsdag 27 november 2018 om 13:52

Ben Swift: “Ik wist diep van binnen dat ik bij Sky wilde rijden”

Ben Swift verliet twee jaar geleden Sky om zich bij UAE Emirates te ontwikkelen als kopman. Twee jaar later en nul zeges verder bewandelt Swift de omgekeerde weg terug naar de Britse ploeg. In gesprek met CyclingNews vertelt hij: “Ik verliet Sky twee jaar geleden om te kijken of ik nog beter kon, maar op de één of andere manier kon ik dat niet meer. Gelukkig kan ik terug naar Sky naar de jongens die ik ken. Diep van binnen wist ik altijd al dat ik bij Sky wilde rijden.”

Bij de ploeg van Chris Froome zal hij niet meer als kopman uitgespeeld worden, maar zal hij zijn oude rol weer krijgen als knecht die af en toe voor eigen kans mag gaan. “Ik heb in mijn carrière geprobeerd wedstrijden te winnen en geprobeerd het beste uit mezelf te halen. Dat zal niet veranderen, maar ik zal me nu tevreden stellen met de rol waarin ik kan werken voor anderen”, vertelt de Brit.

Het Vlaamse openingsweekend is het eerste doel voor de 31-jarige coureur. Daarna gaat hij zichzelf volgende doelen stellen. Milaan-San Remo zou zomaar één van die doelen kunnen zijn; in 2016 werd hij er nog tweede.

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
27 november 2018 14:07
Dat zullen ze bij UAE leuk vinden om te lezen.
27 november 2018 17:47
Hij gaat voor zijn astma te behandelen weer terug naar Sky want daar hebben ze de dokters ervoor.

Reacties zijn gesloten.