Ben Hermans maakt toch zijn debuut in de Tour de France

donderdag 20 augustus 2020 om 14:02
Ben Hermans maakt toch zijn debuut in de Tour de France

foto: Cor Vos

Ben Hermans maakt eind augustus zijn debuut in de Tour de France. De inmiddels 34-jarige klimmer van Israel Start-Up Nation is al prof sinds 2009, maar mocht nog nooit opdraven in La Grande Boucle. Eerder zei hij nog wel een ander programma te prefereren boven de Tour.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Ik zie gewoon meer mogelijkheden in een alternatief programma”, zei Hermans begin juli. Eerder vertelde hij ook bang te zijn voor eenzaamheid in de Tour vanwege alle coronamaatregelen, maar die uitspreken nuanceerde hij later.

Woensdag maakte Israel Start-Up Nation al bekend dat Guy Niv in de Tourploeg van dit jaar zit. Hij is daarmee de eerste Israëlische deelnemer aan de drieweekse rittenkoers door Frankrijk.

Hermans begon het jaar met een zware valpartij in de Tour Down Under en meerdere botbreuken, maar wist de voorbije weken enkele mooie ereplaatsen te verzamelen. Zo werd hij zevende in de Ronde van Burgos, vijftiende in Gran Piemonte en negende in de Ronde van Lombardije.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Murcia 20 augustus 2020 om 14:12

Ben maakt een flinke draai na zijn eerdere opmerkingen over de eenzaamheid. Hoe dan ook, leuk om hem te zien in de Tour en misschien kan hij eens een etappe uitzoeken voor een aanval.

0
Panache 20 augustus 2020 om 14:13

Werken voor je centen Ben Hermans. De Tour is het absolute commerciële hoogtepunt van het jaar en biedt legio kansen voor een renner met jouw profiel. Zeker niet kansloos in de juiste ontsnapping, mits gemotiveerd aan de start.

0
Rhohan 20 augustus 2020 om 14:14

Die zit niet ver van de regerend ‘oudste debutant TdF’ Mathew Hayman (36 destijds)

0
ChefSpijker 20 augustus 2020 om 14:16

Een Martin die fysiek ongemak heeft opent natuurlijk deuren om niet te hoeven knechten in de Tour, dus dan heeft Ben er wel zin in.

0
Scott Sunderland 20 augustus 2020 om 15:42

Goed dat hij meegaat. De ploeg is verder niet bepaald om naar huis te schrijven. Greipel gaat geen sprint meer winnen. Daniel Martin is geblesseerd. Ik snap wel dat ze enorm inkopen voor volgend jaar. Zwakke ploeg nu.

0
Bob 20 augustus 2020 om 16:44

Gaat Greipel mee dan?

0
Merzbow 20 augustus 2020 om 23:19

Bon! Er gaat dus met wat geluk een Belg in de top 50 eindigen in het eindklassement van de TdF.

0
Panache 21 augustus 2020 om 08:59

Zal toch wel lukken voor Dylan Teuns?

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone