Ben Hermans: “Ik had dit nooit verwacht”

zaterdag 18 februari 2017 om 14:53
Ben Hermans: “Ik had dit nooit verwacht”

Foto: Sirotti

Ben Hermans kent een uitstekende start van het seizoen. Na zijn tweede plaats in de Ronde van Valencia (achter Nairo Quintana) weet hij deze week twee etappes te winnen in de Ronde van Oman. De Belg lijkt bovendien het klassement op zijn naam te gaan schrijven. “Het wordt mijn allereerste eindzege in een rittenkoers”, aldus Hermans op de website van zijn ploeg BMC.

“We hebben natuurlijk nog één etappe te gaan”, weet hij, “maar zonder pech ga ik het klassement winnen. Dat is een grote stap voorwaarts voor mij. Ik ben erg blij dat ik het werk van de ploeg kan afmaken. Ik had nooit verwacht om zo’n start van het seizoen te hebben in Valencia en hier in Oman. Ik wilde gewoon top-10 plaatsen scoren. Nu heb ik al een tweede plek in Valencia en normaal gesproken win ik deze wedstrijd, dus dat is een perfecte situatie.”

Zijn ploegleider Valerio Piva is eveneens blij met de prestatie van Hermans. “Ben is in de vorm van zijn leven”, stelt hij. “Hij begon het seizoen drie of vier kilo lichter dan vorig jaar en in Valencia was hij al sterk. Ik ben erg blij voor hem, want hij is iemand die er altijd voor gaat als hij de kans krijgt, maar dan vaak tweede wordt. Dit is een mooie overwinning voor hem.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

Silent Hill 18 februari 2017 om 15:10

Je ziet, als De Weert niet aan het stuur zit, is Ben tot heel veel in staat.

TykkeThor 18 februari 2017 om 15:35

Slim om zo vroeg te pieken in het seizoen. Zo haal je als subtopper toch het maximale uit je mogelijkheden.

miguelon 18 februari 2017 om 16:23

@ Il cavaliere, mss moet Hermans maar een andere sport gaan beoefenen, als hij dít niet had zien aankomen…

alsjewint 18 februari 2017 om 17:16

Vorig jaar vond ik hem al tamelijk indrukwekkend in de Vuelta. Nu hij nog meer in zichzelf is gaan geloven komen de resultaten, al blijft hij misschien nog wat te bescheiden naar de buitenwereld. Helemaal verbaasd ben ik niet dat hij dit kan. Het zal altijd een vraag blijven of Bardet vandaag zonder de valpartij roet in het eten had kunnen gooien voor Hermans, maar als telt niet; gelukkig maar. Zonder brute pech in de slotrit pakt Hermans zo een prachtige overwinning in een rittenkoers, en dat zou maar zo de start van meer moois kunnen zijn.

TykkeThor 18 februari 2017 om 17:19

Il Cavaliere zag dit al van mijlenver aankomen.

GreenDay 19 februari 2017 om 00:21

José De Cauwer heeft de afgelopen jaren vaak de loftrompet afgestoken over Hermans, over dat er nog veel meer in die kerel zit maar dat het er moeilijk uitkomt/kwam door pech. Wel, De Cauwer toont andermaal aan dat hij meer van wielrennen kent dan de rest van verenigd België en Nederland tezamen. Mooi om zo’n ontbolstering van een 30-jarige meesterknecht te zien. Sterk!

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair