Ben Hermans blijft twee jaar langer bij Israel Start-Up Nation
Hermans won in de Tour of Norway - foto: Cor Vos
Youri IJnsen
dinsdag 14 september 2021 om 11:25

Ben Hermans blijft twee jaar langer bij Israel Start-Up Nation

Ben Hermans heeft een nieuw contract bij Israel Start-Up Nation ondertekend. De 35-jarige Belg won dit seizoen onder meer de Giro del Appennino, de Ronde van Noorwegen en de individuele tijdrit in de Tour Poitou-Charentes. Hermans gaat op voor zijn vijfde en zesde seizoen bij het WorldTour-team. “Het bewijs dat ik me hier heel comfortabel voel”, vertelt hij in een persbericht.

In een eerder interview met WielerFlits had de Belg al aangegeven graag te willen blijven. “Ik houd van de sfeer in de ploeg en ben blij met het materiaal dat onze sponsor beschikbaar stellen. Ik wilde helemaal niet van team veranderen in 2022. Ik ben ook nog lang niet klaar, maar juist ambitieus voor de toekomst. Ik weet zeker dat ik mooie doelen zal vinden in 2022 en 2023. Ik ben meer dan blij dat het team me andermaal het vertrouwen geeft, nu voor de komende twee jaar. Daar wil ik het beste van maken.”

Ook teammanager Kjell Carlström is blij dat Hermans langer blijft, van wie hij vindt dat hij zich bij zijn ploeg ontwikkeld heeft tot winnaar. “Ben heeft de plek gevonden waar hij écht goed kan presteren. We kijken ernaar uit om hem nog meer grote successen te zien boeken. Met Ben willen we alle doelen van de ploeg en hemzelf bewerkstelligen.”

RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
14 september 2021 11:47
Hun beste rijder. Wat een slecht team is dit toch...
    14 september 2021 11:52
    Woods lijkt me hun beste renner. Qhubeka vind ik nog een stukje minder, zonder de Giro hadden die een rotslecht jaar. En voor volgend jaar hebben ze nog maar 6 renners onder contract.
    14 september 2021 11:59
    Woods is idd de beste renner.
    Is uiteindelijk in de breedte niet zo'n slecht team hoor. Komen gewoon absolute kopmannen tekort waardoor de overwinningen achter blijven. Dan kom je uit bij renners die eerder meedoen voor kleinere wedstrijden of degelijke knechten die moeten strijden op het hoogste niveau tegen de andere toppers.

    Al zou een verjongingskuur ook geen slecht idee zijn bij dit team
14 september 2021 12:11
Ben is gewoon een meer dan gemiddelde renner, hij heeft gezien dat op World Tour niveau hij een prima coureur is maar er niet veel gaat winnen. Dus kiest hij voor de wedstrijden daar net onder en pakt hij zeges en veel punten. Hoort nu bij zowat de beste 50 renners in het peloton en pakt het daarbij behorende salaris. Slimme vent!
14 september 2021 13:00
Naast Woods toch de man die presteert bij dit samengeraapte team: 4 van de 15 overwinningen dit jaar. Zelf toch mooi palmares: Ronde van Oman, Ronde Van Oostenrijk, Brabantse pijl, etc. Daar zouden toch heel wat renners voor tekenen nee?
14 september 2021 14:27
Goede degelijke renner is dit toch. Misschien niet voor de grote wedstrijden,maar net daaronder.
    14 september 2021 15:30
    In Ek toch van goudwaarde
    14 september 2021 16:25
    @zietemgaan Op EK supersterk inderdaad.

Reacties zijn gesloten.