Ben Healy geklopt door McNulty: “Maakte een fout door te wachten op Rubio”
foto: Cor Vos
zondag 21 mei 2023 om 17:38

Ben Healy geklopt door McNulty: “Maakte een fout door te wachten op Rubio”

Ben Healy is zelfkritisch na afloop van zijn tweede plaats in de vijftiende etappe van de Giro d’Italia. De Ier van EF Education-EasyPost moest het in Bergamo afleggen tegen Brandon McNulty, met wie hij in de vlucht van de dag zat. Healy vindt echter dat hij een fout maakte op de voorlaatste klim van de dag.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

“Ik zat op een gaatje en maakte een fout door te wachten op Rubio”, legt Healy uit bij Eurosport. Hij doelt daarmee op de Valpiana, waar hij hoopte dat Rubio het gat dichtte met de weggereden McNulty en Marco Frigo. Dat lukte de Movistar-klimmer niet, waardoor Healy zelf het gat moest dichtrijden. “Dat zorgde ervoor dat ik een grote inspanning moest doen om het gat te dichten naar McNulty en Frigo.”

Dat lukte wel, waardoor het een driestrijd werd om de ritzege. Vlak voor de streep lag daar nog de Colle Aperto. “Ik kon Brandon op die laatste klim niet meer lossen. Hij was best sterk vandaag”, aldus Healy, die in de sprint dan ook geklopt werd door de Amerikaan. “Ik ben een beetje trots, maar ook teleurgesteld. Het was een mooie koers en hopelijk een leuke show voor de mensen. This was fun.”

De 22-jarige Healy, die eerder al een rit vanuit de vlucht won in Fossombrone, heeft zich zondag ook in de top van het bergklassement genesteld. Met 108 punten staat hij nu vierde, binnen 40 punten van leider Davide Bais.

 
7 Reacties
Sorteer op:
21 mei 2023
Dat was wellicht niet eens zijn grootste fout, hij had er wel een paar meer vandaag. Proberen Frigo op kop te dringen nadat die zich al helemaal kapot had gereden in achtervolging op de door een motor gepacede Healy en Mcnulty vond ik persoonlijk een grotere fout. Omdat ie dit keer diep in de finale een gat dicht moest rijden daardoor. Mcnulty durfde daarnaast ook veel meer te verliezen dan Healy, die uiteindelijk ook het gat op Frigo weer dicht reed met Mcnulty in zijn wiel. Maar goed, jonge gast en hij gaat zijn kansen nog wel krijgen.
21 mei 2023
Ben fan van Healy en toch betrapte ik mezelf dat ik aan het supporteren was voor Marco Koelkast en McNulty. Misschien heb ik wat zwak voor de underdog, en Healy was gewoon de favoriet bij iedereen in het peloton. Maar dit maakt wielrennen dus zo mooi: hoe je met ogenschijnlijk de beste benen toch naast het potje kunt pissen...
    21 mei 2023
    Hij had zijn benen stil moeten houden en Frigo daarna moeten laten demarreren.
21 mei 2023
Want? Hij zij dat Healy een grote kans maakte. Klopt toch?
21 mei 2023
Hij zat er weer naast dus.
21 mei 2023
Karsten Kroon zat er weer eens na met zijn voorspellingen. Ach,, alles went
    21 mei 2023
    131 renners in koers, waarvan er statistisch 130 verliezen. Ja dan zit je er meestal wel naast. Maar wat is je punt?

Reacties zijn gesloten.