Belofte Eli Iserbyt gaat voor WK-record

Door , dinsdag 11 september 2018 om 15:22

foto: Photopress

Hij is al sinds juni 2016 officieel profrenner, maar regerend beloftenwereldkampioen Eli Iserbyt verkiest deze winter toch nog de wereldbekermanches én het WK in zijn eigen leeftijdscategorie te rijden. “Drie wereldtitels bij de beloften, dat heeft niemand me ooit voorgedaan. Dat wordt het doel.”


Net voor hij aan zijn tweede van vier beloftenseizoenen begon, kreeg Eli Iserbyt een profcontract aangeboden van Marlux-Bingoal-manager Jurgen Mettepenningen. Toch koos de kleine West-Vlaming ervoor om zijn carrière gestaag te blijven opbouwen.

Vorig jaar reed hij zowel in de Wereldbeker als de DVV Verzekeringen Trofee nog bij de U23, alleen in de Superprestige en een aantal lossen crossen ging hij bij de eliterenners van start. Ook dit jaar – nu als laatstejaarsbeloften – maakt Iserbyt (20) de overstap nog niet helemaal.

Unicum
“Al zal ik in tegenstelling tot vorig jaar wel in de DVV Trofee bij de profs aantreden. Maar in de Wereldbeker blijf ik in mijn eigen leeftijdscategorie, net als op het WK trouwens. Dat wereldkampioenschap in Bogense wordt mijn grote doel van deze winter. Als ik er in slaag mijn titel te verlengen, zal ik drie keer wereldkampioen bij de U23 geweest zijn. Dat heeft niemand mij voorgedaan. Een leuke uitdaging dus.”

Zowel Sven Nys, Bart Wellens, Zdenek Stybar als Lars van der Haar veroverden immers twee keer het goud bij de beloften, maar inderdaad, niemand kwam aan drie. Deels ook omdat een aantal onder hen – zoals Van Aert en Van der Poel – op jonge leeftijd al de definitieve stap naar de profs zetten. Als Iserbyt in Denemarken zijn derde regenboogtrui wil, zal hij wel voorbij onder meer Tom Pidcock moeten…

Dit artikel delen:

8 Reacties

Imbatido 11 september 2018 om 15:42

Zou een knappe prestatie zijn als het hem lukt, maar het is ook redelijk nietszeggend. Van der Haar won er twee en stapte daarna een jaar eerder over. Van Aert won er één en stapte twee jaar eerder over, en Van der Poel won er geen en stapte drie jaar eerder over. Als Van Aert en Van der Poel hun tijd hadden uitgezeten bij de beloften had Iserbyt in zijn eerste jaar nooit gewonnen.

Romāns Vainšteins 11 september 2018 om 16:04

Als ze die gele dingen nou eens wat rechter hadden weten te maken zouden ze significant beter te transporteren zijn geweest.

Mwielerfan 11 september 2018 om 16:05

Beetje zoals wk amateurs zoals dat vroeger gebeurde (en bij honkbal nog steeds): de losers tegen elkaar.

Vergelijking met record van hansen is ook wel treffend denk ik. Een record dat voor de meeste tegenstrevers dusdanig weinig interessant is dat men het niet probeert.

Birdheart 11 september 2018 om 16:21

Wel slim, zo zal je naam maken. Over jaren is hij nog de enige die genoemd wordt als referentie punt. En zullen er weinigen zijn die het erover hebben hoe die drie tot stand kwamen.

delgado 11 september 2018 om 18:48

Wat een prietpraat. Een totaal nietszeggend ‘record’ natuurlijk. Als je jezelf serieus neemt, ga je jezelf gewoon wekelijks meten met de profs. Dat ben je namelijk zelf al ruim 2 jaar, een prof.

Stiekem ga ik dit seizoen dus gniffelen telkens hij verliest.

Skedel 11 september 2018 om 23:39

Voor wat het waard is natuurlijk.. Tot nu toe heeft hij bij de Elite nog niet veel laten zien.

EddyB1958 12 september 2018 om 08:08

Puck zal hare Eli wel klaar stomen voor grootse prestaties.

titanio82 12 september 2018 om 17:42

Iserbyt zou bij de Elite nog niet eens op de shortlist voor het WK staan. Dus publicitair voor Marlux de beste optie.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.