Veldrijder Tim Merlier stapt over van Sunweb naar Vastgoedservice

maandag 11 mei 2015 om 08:53
Veldrijder Tim Merlier stapt over van Sunweb naar Vastgoedservice

Tim Merlier duikt vanaf 1 januari 2016 het veld in voor Vastgoedservice-Golden Palace. De Belgische veldrijder maakt rond de jaarwisseling de overstap van Sunweb-Napoleon Games naar het team van ploegleider Niels Albert. De 22-jarige Merlier staat nog een jaar onder contract bij Sunweb, maar teammanager Jurgen Mettepenningen laat hem gaan.

“Ik moest niet lang nadenken toen Vastgoedservice me opbelde. Tijdens de gesprekken was snel duidelijk dat ook zij in mij geloven. Ik kreeg een aantrekkelijk voorstel tot en met eind 2016 aangeboden”, zegt Merlier tegen Sporza.

Geert Vanhoof, teammanager van Vastgoedservice-Golden Palace is vanzelfsprekend blij met de komst van het jonge talent. “Ik contacteerde Tim omdat ik wist dat hij in december dit jaar einde contract was bij Sunweb-Napoleon Games”, zegt Vanhoof in Het Nieuwsblad. “Hij bleek meteen bijzonder enthousiast, wat mij nog meer overtuigde. Toen ik met Jurgen Mettepenningen contact opnam, bleek plots dat we Tim al vroeger konden inlijven. We hebben geen seconde meer getwijfeld. Extra voordeel is dat Tim zeker is van een selectie voor de Wereldbeker. Dat maakt dat we naast Wout Van Aert, Jens Adams en Rob Peeters nu een vierde renner aan de start van de wereldbekermanches hebben en dat zal het ploegenspel nog beter tot zijn recht laten komen.”

Bij de Belgische veldritploeg is ook bekend geworden dat Jan Denuwelaere langer actief blijft. De 27-jarige Belg blijft tot eind dit jaar aan de ploeg verbonden als eliterenner zonder contract.

De veldritploeg van Vastgoedservice-Golden Palace

Dit artikel delen:

1 Reactie

Musselwhite 11 mei 2015 om 09:08

Vandaag een nieuwtje in de krant, Sunweb zou stoppen met de sponsoring omdat de commerciële doelen bereikt zijn. Daarom laat Mettepenningen al renners vertrekken om de kosten te drukken.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone