Belgische ploegen krijgen laatste twee wildcards Eneco Tour
woensdag 15 juli 2015 om 19:26

Belgische ploegen krijgen laatste twee wildcards Eneco Tour

De Belgische ploegen Topsport Vlaanderen-Baloise en Wanty-Groupe Gobert hebben de laatste twee wildcards voor de Eneco Tour gekregen. Dat maakte de organisatie bekend. Het Nederlandse Roompot Oranje Peloton had eerder al te horen gekregen dat ze dankzij een wildcard mee mogen doen.

De uitgenodigde teams hebben al enkele namen prijs gegeven van renners die in ieder geval aan de start staan. Zo rekent Roompot Oranje Peloton op Johnny Hoogerland en Dylan Groenewegen. Topsport Vlaanderen-Baloise komt met de kersvers Belgisch kampioen Preben van Hecke. Wanty-Groupe Gobert neemt in ieder geval Björn Leukemans, Marco Marcato en Enrico Gasparotto mee.

De drie teams met een wildcard gaan de concurrentie aan met de zeventien WorldTour-ploegen. De rittenkoers door Nederland en België wordt verreden van 10 tot en met 16 augustus en begint met een rit in lijn in het Friese Bolsward.

RIDE Magazine
11 Reacties
Sorteer op:
15 juli 2015 19:27
Edit redactie: Klopt. Is aangepast
15 juli 2015 19:28
Edit redactie: Merci, is aangepast

On: verwachte wildcards, logisch ook wel
15 juli 2015 20:02
1 van mijn favoriete etappekoersen. Lijkt voor sommigen toch een wat mislukt evenement, maar ik vind het erg leuk altijd. Er wordt lekker attractief gekoerst, de Nederlanders en Belgen doen het altijd erg goed, de muur van Geraardsbergen krijgt een groot podium en altijd is het wel een secondespel. Verheug me er op!
15 juli 2015 20:06
fietskoen1, ben het geheel eens. Mooi deelnemersveld waar kopmannen steevast aanvallend ingestelde renners zijn. Parcours vaak gevarieerd en dik in orde.
15 juli 2015 20:15
Maar drie wildcards, misschien ook wel beter een kleiner peleton over de smalle NL en BE wegen.
15 juli 2015 20:31
@fietskoen1

Inderdaad is de EnecoTour de laatste jaren met die slotrit over de Muur een aantrekkelijke koers. Je hoeft om deze etappekoers te winnen nu eens niet een specifieke klimmer te zijn. Jammer dat het dit jaar voor Tom Dumoulin te vroeg komt, maar ik verwacht weer een scherpe Stybar en van Avermaet.
15 juli 2015 21:25
@alsjewint

Verwacht inderdaad een hele goede Stybar, en ook Boom na zijn teleurstellende Tour. Wellens gaat het moeilijk krijgen om zijn titel te verdedigen, maar hoop op het beste voor hem.
15 juli 2015 22:11
Eneco tour is te vroeg na de tour - als najaarskoers met slecht weer toch potentieel veel spannender. (of er dan nog renners in vorm zijn is een tweede) zo na de tour is het beter wat aan internationalisering te doen door naar oost en of noord europa te gaan.

Wel vind het leuk dat de muur van geraardsbergen daar aandacht krijgt, ik mis die nog altijd in de ronde van vlaanderen.
15 juli 2015 23:26
Ik vind het wel een mooie plaats op de kalender: een 3tal weken na de Tour zodat de renners hersteld zijn, de Tour-criteriums zijn achter de rug. Voor bepaalde renners kan het worden gereden als voorbereiding op de Vuelta, het is het hoofddoel van de klassieke renners in het najaar.
Er is ook weinig concurrentie van andere wedstrijden op dat tijdstip.
16 juli 2015 10:00
Start in mijn woonplaats. .leukleuk..en ook nog de ploegenpresentatie!
26 juli 2015 11:58
Jammer dat er slechts drie wild cards zijn en altijd dit soort standaard teams. Zou toch ook graag teams als Europcar met aanvallers als Voeckler of Coquard en Cofidis zien of evt Bretagne en de Italiaanse ploegen.

Reacties zijn gesloten.