Belgische bondscoach De Weert: “Boonen en Van Avermaet staan op gelijke hoogte”

maandag 26 september 2016 om 16:11
Belgische bondscoach De Weert: “Boonen en Van Avermaet staan op gelijke hoogte”

Greg Van Avermaet - foto: Sirotti

België gaat naar het wereldkampioenschap zonder knechten, zegt de Belgische bondscoach Kevin De Weert. “Boonen en Van Avermaet staan op gelijke hoogte. Ik heb geen knechten voor hen gezocht, maar mannen die kunnen koersen in de woestijn. Hopelijk laat de wind ons nu niet in de steek”, liet Sporza optekenen bij de onthulling van de negen Belgische renners.

“Ik heb er ook niet lang over moeten twijfelen. Ik heb gewoon gezocht naar de beste ploeg voor het parcours waar we naartoe gaan. Het kan een heel mooi, maar ook een heel zwaar WK worden en dat zie ik wel zitten met deze ploeg”, zegt De Weert over de Belgische selectie. De totstandkoming van de lijst was volgens hem weinig werk. “De knechten? Dat woord hoor ik niet graag. Ik heb gewoon geprobeerd om zeven steengoede, sterke renners te zoeken die kunnen koersen in de woestijn. Tom Boonen en Greg Van Avermaet staan op gelijke hoogte voor mij. Dat is ook normaal als je kijkt naar de status die Greg dit jaar gekregen heeft en naar de manier waarop hij koerst. De andere renners hebben echt geen moeite om voor die twee kopmannen te werken. Ze kijken naar hen op.”

“Een plan B? Tom is uiteraard onze eerste pion. Hij is wat geschrokken door die val, maar fysiek verwacht ik geen problemen. Als er iets met hem gebeurt, heeft Jens Debusschere ook een hele goeie sprint in huis. Als er geen sprint komt, kan ik met deze ploeg nog altijd iets anders verzinnen. We hebben Van Avermaet, Stuyven, Naesen, … Er is ook communicatie tijdens de wedstrijd dus ik kan kort op de bal spelen.”

Volgens De Weert is een combine met Nederland mogelijk. “In theorie kan Nederland een bondgenoot worden om de koers hard te maken want Terpstra heeft hier ook een doel van gemaakt. Maar eerst en vooral moeten we ervoor zorgen dat we elkaar in de wind niet uit het oog verliezen. Als je een waaier mist, maar je rijdt nog goed in blok, kan je nog heel veel rechtzetten.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

Romāns Vainšteins 26 september 2016 om 18:17

Ik help ze hopen dat het wat wordt want op het EK was het een onnavolgbaar drama met de tactiek en het team. Hup Boonen !

illu 26 september 2016 om 19:00

@RV
Ek was geen drama qua tactiek vd belgen, dat was slechts tactiek van 1 man: de phil… Die moet en zou winnen want hij kan het niethebben dat GvA nu 1ste belg is…

Daarnaast is phil niet het type dat blij is als iemand uit zijn team wint (al moet gexegd worden dat op het WK van kwiat hij wel in dienst reed)

Romāns Vainšteins 26 september 2016 om 19:07

Sorry hoor maar ik heb zelf een wat uitgebreider interview met de Weert gelezen waarin hij aangaf zelf de call te hebben gemaakt om de kopgroep terug te halen terwijl Hermans een superdag had, dat hadden ze echt aan de anderen moeten laten. Daarnaast ging het in de sprint ook nog eens fout waar Meersman voor zichzelf had moeten gaan. Hij nam daar zelf ook wel zijn verantwoordelijkheid en zo hoort dat als coach ook, afschuiven ‘maar Phil zei dat..’ is veel te gemakkelijk.

nederbelg 26 september 2016 om 19:27

@rv
Klopt uiteindelijk wel, al dacht ik dat er een paar persoonlijke vetes meespeelden ook, maar het drama van het hedendaagse wielrennen is dus vooral dat die renners niet reageren met ‘de pot op, De Weert’ (wat het terughalen van de kopgroep betreft)

Headlines

Materiaalzone

Populair