Belgische bond stelt keuze olympische tijdritplek uit naar juni 2021

donderdag 23 juli 2020 om 08:54
Belgische bond stelt keuze olympische tijdritplek uit naar juni 2021

Victor Campenaerts op het WK 2019 - foto: Cor Vos (archief)

Mocht Victor Campenaerts dit najaar het WK tijdrijden winnen, dan is de coureur van NTT Pro Cycling nog niet zeker van deelname aan de Olympische Spelen van 2021. De Belgische bond gaat namelijk pas in juni 2021 een beslissing nemen. Tot die tijd is elke tijdrit een waardevol selectiemoment, klinkt het.

Van specifieke kwalificatiewedstrijden is geen sprake, onderschrijft technisch directeur Frederik Broché van Belgian Cycling. “Stel dat er op het WK een Belg wereldkampioen tijdrijden wordt, zal dat zeker meespelen in onze evaluatie, maar dan nog zal hij niet rechtstreeks geplaatst zijn voor de Spelen”, aldus Broché in Het Nieuwsblad.

België mag in Tokio twee twee tijdrijders opstellen tijdens de olympische tijdrit. Remco Evenepoel is al zeker van deelname, nadat hij vorig jaar Europees tijdritkampioen werd en zilver won op het WK tijdrijden. De tweede plek is nog vacant en daarvoor lijken naast Campenaerts ook Wout van Aert, Thomas De Gendt en Yves Lampaert in de running.

De bond houdt ook rekening met de programma’s van de renners in de zomer van 2021. “Als alles loopt zoals nu gepland, vallen de Spelen samen met de Tour en moet er dus een keuze worden gemaakt”, zegt Broché.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Lendilonus 23 juli 2020 om 10:52

Compleet terecht dat Evenepoel al geselecteerd is want hij lijkt mij op dit moment de beste Belgische tijdrijder maar toch voelen de criteria wat krom. Bij hem zijn een Europese titel en zilver op het WK voldoende voor kwalificatie maar als een ander wereldkampioen wordt, is hij nog niet zeker van de tweede plek?

john 23 juli 2020 om 16:21

Stel Wout van Aert wordt wk tijdrijden ,dan nog is hij niet zeker
Maar eddy den tweede mag wel gaan ,rare Chinese die belgen

boenk 23 juli 2020 om 22:52

Ik denk dat dit vooral is omdat dit WK een afgezwakt deelnemersveld zal kennen, gezien een deel kanshebbers in de TDF zit. In tegenstelling tot andere jaren. Stel dat Campenaerts wint, maar volgend jaar van Aert toch blijkt een niveau hoger te zitten. Terwijl Evenepoel vorig jaar op een normaal bezet WK gewoon tweede werd.

Ik denk dat het daarmee te maken heeft, maar het voelt wel vreemd aan. Zeker nadat vorig jaar gezegd werd dat een 8ste plaats op het WK voldoende was.

Headlines

Materiaalzone

Populair