Belgen met Toon Aerts en Wout van Aert naar EK veldrijden

woensdag 24 oktober 2018 om 19:02
Belgen met Toon Aerts en Wout van Aert naar EK veldrijden

foto: PhotoPress.be

De Belgische veldritbondcoach Sven Vanthourenhout heeft de selecties bekendgemaakt voor het EK veldrijden, die 4 november worden gehouden in Rosmalen. Wereldkampioen Wout van Aert en Toon Aerts, winnaar van de eerste twee wereldbekerwedstrijden, zijn de grote blikvangers bij de heren-elite.

Wout van Aert liet het vorige EK veldrijden in het Tsjechische Tabor aan zich voorbij gaan, omdat hij een rustperiode inlaste. Ditmaal is hij wel van de partij. Naast de wereldkampioen en Toon Aerts staan ook Quinten Hermans, Tim Merlier, Daan Soete, Laurens Sweeck, Michael Vanthourenhout en Gianni Vermeersch aan het vertrek.

Vier renners zitten op de reservebank, daarbij ook Tom Meeusen en Kevin Pauwels. Jens Adams en Vincent Baestaens zijn de andere stand-ins.

Selectie flag-be België voor het EK veldrijden
Wout van Aert
Toon Aerts
Quinten Hermans
Tim Merlier
Daan Soete
Laurens Sweeck
Michael Vanthourenhout
Gianni Vermeersch

Dit artikel delen:

4 Reacties

Thijs E 24 oktober 2018 om 19:10

Selectie is in dit geval inderdaad een veel beter woord dan team. Verder weinig verrassingen.

ChefSpijker 24 oktober 2018 om 19:11

Eigenlijk is alleen de plek van Merlier ‘bespreekbaar’ inderdaad. Die heeft voorlopig wel een erg belabberd seizoen, terwijl hij van de zomer op de weg nog een flinke stap gezet leek te hebben. Vertaalt zich niet terug naar prestaties in het veld. Maar goed, Meeusen, Pauwels, die oude garde heeft ook alle moeite om top 10’s te scoren…

Jan Blokland 24 oktober 2018 om 21:58

En Jens Adams (niet geselecteerd) toch ook niet echt net als Laurens Sweeck overigens. Maar die schijnt ziek te zijn geweest.
Toch vind ik eigenlijk dat buiten de twee toppers natuurlijk alleen Aerts, Vermeersch en Hermans presteren volgens verwachting. Vermeersch zelfs boven verwachting. Soete is afwachten en Iserbyt (nog belofte) is ook een vraagteken.

ChefSpijker 25 oktober 2018 om 12:00

Soete doet het toch uitstekend dit jaar? Als enige buiten Mathieu, Wout en Toon ook al een cross gewonnen en eigenlijk constant bij de beste 10. Samen met Hermans en Vermeersch wel degene die de grootste stap gezet heeft tov vorig seizoen achter de top 3. Sweeck inderdaad last van ziekte gehad, ook al meerdere top 5’s gepakt. Dan hoor je er gewoon bij in deze selectie.

Headlines

Materiaalzone

Populair