Belg Yannick Eijssen (26) stopt met koersen

zaterdag 14 mei 2016 om 15:03
Belg Yannick Eijssen (26) stopt met koersen

Yannick Eijssen zet op 26-jarige leeftijd een punt achter zijn wielerloopbaan. De Belg, die sinds het begin van dit seizoen reed voor het continentale Crelan-Vastgoedservice, kan zich niet langer opladen. “Ik was mijn tijd en die van de ploeg aan het verdoen. Het wordt de hoogste tijd dat ik aan de volgende fase in mijn leven begin”, zegt hij op wiellimb.be.

Eijssen was als jongere een groot talent en reed van 2011 tot en met 2014 bij BMC op WorldTour-niveau. Nadat hij daar moest vertrekken, volgde nog een jaartje bij het ProContinentale Wanty-Groupe Gobert. “Ik kwam net een tikkeltje tekort voor de top”, concludeert hij. “Zo simpel is het. Zelf had ik het natuurlijk ook graag anders en beter gezien.”

Drie keer reed Eijssen in dienst van BMC een grote ronde. In 2012 en 2013 reed hij de Vuelta uit, een jaar later gaf hij op in de Giro d’Italia.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Joachim 14 mei 2016 om 15:32

Jammer, alweer een Belgisch klimtalent dat het niet waar maakt. Nog veel minder dan De Greef en Seeldraeyers zelfs. Zijn eerste jaren bij BMC vond ik zeer teleurstellend. Dan leek hij er toch wat door te komen van begin 2013 tot begin 2014 met top 20-noteringen in rittenkoersen als Oman, Tour Méditerranéen en Dubai en zelfs 17e in Clasica San Sebastian. Dat hij een topper in het rondewerk ging worden, daar geloofde ik toen al niet meer in. Maar het waren toch hoopgevende resultaten, Eijssen leek eindelijk toch meer te kunnen zijn dan een pure waterdrager. Iemand die in de finale zijn kopmannen nog kon ondersteunen en misschien af en toe zijn eigen kans gaan. Maar dan deemsterde hij weer weg en nu is het mentaal op blijkbaar. Jammer, want er werd toch veel van hem verwacht. In 2010 won hij bijvoorbeeld de Ronde de l’Isard, een belangrijke wedstrijd bij de beloften. En datzelfde jaar droeg hij de leiderstrui in de Ronde van de Toekomst, waar hij een bergrit won. Voor o.a. Atapuma, Talansky, Landa en Quintana. Maar die lijn kon hij dus om een of andere reden bij de profs niet doortrekken.

albertooo 14 mei 2016 om 15:49

@Joachim
Door papa compleet gesponsord en ondersteund, en daardoor grotere resultaten gehaald dan zijn talent rechtvaardigde. Bij de profs ook totaal niet meer beter geworden, in tegenstelling tot generatiegenoten als Landa en Bardet. Niet dat hij een slechte renner is, verre van, maar voor je iemand een grote rondebelofte kunt noemen gaat het ook om prestaties. De rit in l’Avenir won hij door weg te rijden in de afdaling, niet door zijn concurrentie man-tegen-man te lossen. En als je in een klimtijdrit door Luka Mezgec wordt geklopt, ben je w.m.b. geen topklimmer in wording.

Dayer Quintana 14 mei 2016 om 18:19

Hoe jammer :(

Kees Choice 14 mei 2016 om 22:04

Was voordat hij naar BMC ging een groot talent die de verwachtingen helaas nooit heeft waargemaakt!

Headlines

Materiaalzone

Populair